God kväll! Eller snarare god natt alldeles snart! Tiden flyger fram på helgerna, så även denna! Kikar in och säger hej till er samtidigt som ni får ta del av gårdagens mello-plock!
För ett par veckor sedan cirkulerade ett recept på parmesanflarn med tranbär och pistagenötter på flera matbloggar. Några pistagenötter hade jag inte hemma, väl pinjenötter. Till flarnen skulle man servera fänkålsdipp. Fänkål hade jag inte heller men däremot anis. Blev smaskens!
Och parmesanen… en äkta riktigt god historia a 399 kr kilot! Fy skäms vad dyrt! Mums blev i alla fall betyget! Här kommer det något modifierade mumsiga receptet. I bild även tunna spanska choritzoskivor. Gick i ugnen tillsammans med parmesanflarnen. Ruskigt goda till anisdippen!
Kan ju inte låta bli att bjuda på lite andra bilder också från helgens mattillfällen. Håll tillgodo!
Parmesanflarn, cirka 25 stycken
4 dl grovriven parmesan
1 dl torkade tranbär, grovhackade
1 dl pinjenötter
Blanda ost, tranbär och pinjenötter. Skeda upp högar på bakplåtspapper matskedsvis. Skjuts in i ugnen på 200 grader i 6-8 minuter.
Anisdip
1 dl creme fraiche
2 tsk anis, mortla fint
Rör ihop crème fraiche och anis. Servera till parmesanflarnen.
Fredagshandlade efter frissan – ett underbart ryskt te, ett gute-te och så ett gott kaffe till älsklingen. Allt i en brödkorg med vårkänsla! |
Vitaminbunkring i vackra kulörer! |
Klassikern chokladbollar till lördagsfikat - handrullade av små söta fingrar! |
En fräsch lime pie till fikat! Lime pien blir ljuvligt slät med bland annat kondenserad mjölk och philadelphiaost! Lätt att göra! Bilden är gammal, det fräscha receptet hittar ni HÄR >> |
Men Åh vad gott!!!
SvaraRaderaHa en trevlig vecka :)
// Lena
Lyxig plockmat! Även jag hade tänkt laga den där fänkåls/anisdippen vid tillfälle. Den lät enkel men ändå annorlunda!
SvaraRaderaÅhhh! :D
SvaraRaderamums va gott de ser ut,speciellt lime pie,något ja aldrig ätit men ser supergott ut.
SvaraRadera