måndag 27 februari 2012

Korvburgare eller parisare

 God kväll i stugorna så här en måndagkväll! Idag är det måndagsmys igen eller hur? Det har vi haft hemma hos oss. Det blev ju nästan fest när vi hittade pariserkorv på ICA Maxi i lördags. Parisare finns det ju flera varianter av. Dessa parisare som jag pratar om är korvskivor som serveras mellan hamburgerbröd, en specialitet som jag lärt mig att tycka om i Norrland. Det har ju varit riktigt svårt att hitta pariserkorv här i Stockholmsområdet men nu hittade jag denna med kycklingkött – riktigt god! Den är mycket godare än den som Lithells har. Min 1 ½-åring malde ner 2 ½ korvburgare till middagen och även 3-åringen tyckte om korven. Ur hälsosynpunkt är väl dessa verkligen inget att hurra över men under måndagsmysmiddagen fyllde de sin funktion!

Recept får ni inget! Korvskivorna steks i panna eller i våffeljärn, likaså bröden. Fyll med bostongurka, tomater, isbergssallad, senap och ketchup!


Tar med en bild på korven så att jag själv ska komma ihåg hur den ser ut. Huvudingrediensen är kycklingkött och korven väger 1 kg. Om jag inte minns fel så kostade den drygt trettio kronor.

2 kommentarer:

  1. Pariserkorv - aldrig hört talas om. När jag växte upp var "Parisare" en stekt brödskiva, med stekt köttfärsbiff och stekt ägg. Kanske finns det olika lokala varianter?
    Funderar fröken Dill

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.