måndag 17 december 2012

Pepparkaksdeg + Mandelmassa = SantGod kväll på er! Har ni haft en skön helg?

Nu är det nedräkning på allvar. En vecka kvar till julafton och jag är fortfarande i stadiet där jag bara skrivit en lista på allt som ska göras. Så det jag inte hinner, köper jag. Punkt! Börjar t.ex. starkt överväga att göra 5-minuterssillen. Så löjligt enkelt och nästan lika gott som egen sill, ingen kommer att märka någon skillnad tror jag. Jag gjorde en sådan burk igår när vi hade grötlunch här hemma. Jag är i alla fall nästa klar med klapparna. De klickade jag hem på nätet, nu gäller det bara att alla paket hinner fram till julafton. Och vet ni vad, nu kokar min man knäck! Det är han som gör det nästan jämt, för han kokar den godaste knäcken! Så oss går det ingen nöd på! 

Hur går det för er?

Nu ska ni få ett recept! Hembakt men nästan fusk! Men det behöver ju ingen veta! Eller hur! Ställ fram och var stolta över doften av hembakt, som sprider sig överallt i huset! 

Pepparkaksdeg (färdigköpt eller hemmagjord) kavlas tunt mellan plastfolie och detsamma görs med vanlig mandelmassa. Lägg sedan lagren på varandra, rulla ihop och skär i skivor innan du gräddar. Vad blir det då? Jo, kryddsnurror! Och vågar man säga att detta nästan är godare än pepparkakor? Perfekt om man vill bjuda på något utöver det tradtionella men är lite feg för att prova något avancerat. Idén hittade jag hos Söta saker för säkert ett år sedan.

Ha en fin kväll!

Kryddsnurror

200 gram pepparkaksdeg
200 gram mandelmassa

Kavla pepparkaksdegen tunt mellan två plastfoliebitar. Gör detsamma med mandelmassan. Lägg mandelmassan uppepå pepparkaksdegen. Rulla ihop till en rulle och skär i skivor. Lägg ut på bakplåtspapper och grädda på 225 grader i 5 minuter.
9 kommentarer:

 1. Godetid vad det lät gott kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Det både låter och ser gott ut och enkelt ska det va!

  Ja du, nu börjar jag lugna ner mig. Känner att vi börjar vara i fas.

  Har tre lediga dagar nu så förhoppningsvis ska det köpas lite julklappar åt gubben.

  Ha en fin vecka, kramizar!

  SvaraRadera
 3. Åh! De måste vara hur goda som helst!

  SvaraRadera
 4. Vad gott det låter, jag tycker vanliga pepparkakor kan vara lite tråkiga men med mandelmassa lät det ju mycket bättre! :-) Och vilket fint luciatåg i inlägget före! :-)

  Med julstöket går det bra här, julklapparna är köpta och t.o.m julgranen är pyntad. ;-) Lite julgodis och julmat kvar att göra men det är inplanerat att hinnas. :-) Kram Carro

  SvaraRadera
 5. åh så fina de blev och smakar säkert tokgott

  SvaraRadera
 6. Satt här i coronakarantän med en köpt pepparkaksdeg i kylen och undrade vad jag skulle göra med den. Tycker att vanliga pepparkakor kan bli lite tråkiga. Googlade på pepparkaksdeg och snubblade in här. Kände igen sidan från receptet på tranbärsmarmelad som jag använder varje år. Otroligt goda kakor! Och lätta att göra! Trodde det skulle bli mer tjafs med plastfolien men det gick geschwint. Tusen tack!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.