Precis som hos Mårtenssons, kan inte heller jag följa recept till punkt och pricka utan ändrar jämt lite grann. Men i grund och botten är det samma soppa, bara krämigare, tjockare och med mer champinjoner i. Är verkligen imponerad av Anki, då detta var hennes första svampsoppa! Just det, extra svampsmak från lite torkade trattisar blev det i min variant. Toasten är ett gott tillbehör till soppan och gör måltiden lite matigare!
Champinjonsoppa och philadelphiatoast med bacon och paprika, 4 portioner
Champinjonsoppa
2 msk torkade trattkantareller + 1 dl kokande vatten
2 stora burkar champinjoner + spadet ur den ena
2 msk smör
4 msk vetemjöl
1 ½ grönsaksbuljongtärning
7 dl vatten
2 tsk soja
2 msk portvin, kan uteslutas
1 ½ dl grädde
1 äggula
1 tsk persilja
salt
peppar
Häll det kokande vattnet över de torkade trattkantarellerna och låt stå och dra. Häll av spadet på svampen. Spara spadet från den ena burken. Smält smöret i en gryta, bryn svampen lite och strö sedan på vetemjöl, rör och häll därefter över champinjonspadet. Koka upp 7 dl vatten och lös upp buljongen i den. Häll ner i grytan. Tillsätt trattkantarellerna med spad samt sojan. Låt soppan småputtra i 15 minuter. Rör ner äggulan i grädden. Tillsätt blandningen samt portvin i grytan och dra grytan från plattan. Smaka av med salt och peppar och lägg i persiljan.
Philadelphiatoast med bacon och paprika
4 skivor rostbröd/formfranska
50 gram philadelphiaost
1 paket bacon
½ paprika, i stavar
persilja
Skär baconet och knaperstek det. Låt rinna av på hushållspapper. Rosta brödet brödrost eller panna och skär det sedan diagonalt. Bred på philadelphiost på skivorna. Lägg på en hög bacon, en eller ett par paprikastavar och strö över persilja. Servera till soppan.
Champinjonsoppa och philadelphiatoast med bacon och paprika, 4 portioner
Champinjonsoppa
2 msk torkade trattkantareller + 1 dl kokande vatten
2 stora burkar champinjoner + spadet ur den ena
2 msk smör
4 msk vetemjöl
1 ½ grönsaksbuljongtärning
7 dl vatten
2 tsk soja
2 msk portvin, kan uteslutas
1 ½ dl grädde
1 äggula
1 tsk persilja
salt
peppar
Häll det kokande vattnet över de torkade trattkantarellerna och låt stå och dra. Häll av spadet på svampen. Spara spadet från den ena burken. Smält smöret i en gryta, bryn svampen lite och strö sedan på vetemjöl, rör och häll därefter över champinjonspadet. Koka upp 7 dl vatten och lös upp buljongen i den. Häll ner i grytan. Tillsätt trattkantarellerna med spad samt sojan. Låt soppan småputtra i 15 minuter. Rör ner äggulan i grädden. Tillsätt blandningen samt portvin i grytan och dra grytan från plattan. Smaka av med salt och peppar och lägg i persiljan.
Philadelphiatoast med bacon och paprika
4 skivor rostbröd/formfranska
50 gram philadelphiaost
1 paket bacon
½ paprika, i stavar
persilja
Skär baconet och knaperstek det. Låt rinna av på hushållspapper. Rosta brödet brödrost eller panna och skär det sedan diagonalt. Bred på philadelphiost på skivorna. Lägg på en hög bacon, en eller ett par paprikastavar och strö över persilja. Servera till soppan.
Aha, det var svampsoppan som var på tapeten! Så roligt att du gillade den och tack i massor för att du länkade till oss, så glada vi blir.
SvaraRaderaHoppas du får en finfin helg,
Anki och Håkan
Blev inspirerad av din soppa, så idag fredag blir det soppa hos oss! Vi testar en potatis och purjolökssoppa. Gott med bröd till också
SvaraRaderaMums!! Så gott det ser ut! :-)
SvaraRaderaMårtenssons kök: Klart jag länkar! Vill ju visa var inspirationen kom från! Han en fin helg ni också!
SvaraRaderaMatstugan: Härligt att inspirera. Potatis- och purjolökssoppa är smaskens det med!
Matbloggen: Visst gör det!