Råkar det finnas vetetortillas i skafferiet går det snabbt att fixa pizzor. Det enda som krävs förutom tortillas är fyllning av något slag och ost att toppa med. Efter 5 minuter i ugnen har man en härlig pizza att äta till t.ex. lunch. Jag bredde på rester av köttfärssås, skivade över tomater och mozzarellaost samt annat gott som jag hittade i kylskåpet. En annan kväll använde vi rester på julskinka och burkchampinjoner. Voila! Så hade vi varsin cappriciosa. Det behöver inte ta lång tid att fixa maten!
Hastpizza
Vetetortillas, en per person
Tomatpesto, kan uteslutas eller ersättas med tomatsås
Köttfärssås
Tomat, skivad
Färsk basilika
Oliver
Purjo
Mozzarella eller annan ost
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut tortillabrödet på ett bakplåtspapper på en plåt. Bred över tomatpesto, tomatsås eller annat du har hemma. Klicka över t.ex. köttfärssås och bred ut den. Toppa med skivade tomater, basilika, oliver och lök/purjo. Riv över ost, t.ex. mozzarella. Tillaga på 225 grader i 5-8 minuter eller tills pizzan är klar.
så gjorde jag ofta förr i tiden jag klarade av tomat.. men har funderat att göra med keso... har bara inte kommit till skott än ;)
SvaraRaderaVad gott! Jag gjorde min egen variant av hastpizza idag. Hittade några nanbröd i frysen och lite pulled pork kött, smakade ljuuuuvligt!
SvaraRaderaSå gott, jag har faktiskt inte testat att göra det på tortilliabröd ännu, men det är ju himla smidigt när man vill ha mat fort
SvaraRaderaRiktigt gott, bra och enkelt tips på snabbmiddag.
SvaraRaderaMMoV: Du skulle kanske kunna prova med vanlig pesto på botten av din?
SvaraRaderavanilla sky: Åh, pulled port mmm... så gott!
Cupcakesfluffan: Ja, smidigt är vad det är!
Mårtenssons kök: Javisst!
Ett litet tips är att lägga osten på tomatsåsen och övriga ingredienser ovanpå det sedan, gör att osten håller sig krämig. De andra ingredienserna behöver oftast någon minut längre än osten.
SvaraRaderaTack för tipset Susanne! Det ska jag testa nästa gång!
SvaraRadera