Detta bröd var ett element i gårdagens middag, när det var alla hjärtans dag. Hur den middagen såg ut? Det visar jag er imorgon! Ha en härlig kväll så länge!
Havrebröd utan knåd
1 påse torrjäst (eller 1 paket färsk jäst om du har det hemma)
8 dl ljummet vatten (40 gradigt om torrjäst, 37 grader om färsk jäst)
1 msk honung
4 tsk salt
2 dl havregryn
2 dl kruskakli
1 ½ liter vetemjöl
Ev. toppa brödet med flingsalt eller frön eller vad du nu vill
Färsk jäst löses upp i vatten medan torrjästen blandas med mjölet. Arbeta ihop ingredienserna till en deg men du behöver inte knåda den. Fördela i två avlånga brödformar och låt jäsa under bakduk i 90 minuter. Stjälp upp på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 250 grader i 5 minuter och sänk sedan till 175 grader och grädda i ytterligare 25-30 minuter. Låt svalna på galler.
Knådfria degar är perfekt. Bröden brukar även få en fin struktur.
SvaraRaderaSå gott det ser ut, knådfria degar kanon
SvaraRadera