onsdag 9 februari 2011

Asiatiskt på kotlett, svamp och lök

Jag hade en rejäl bit benfri kotlett i frysen. Kotletten skars i tunna tunna skivor och smakade gott i en härlig wok med massor av svamp och lök. Till rätten gjorde jag även en sås, utav vilken nästan hälften hamnade direkt i woken, och den andra hälften serverades till.
Eftersom jag hade sådana stora mängder ingredienser, tog förberedelserna en stund men för övrigt är det en väldigt snabb rätt att laga till, perfekt även en fredagkväll! Halvera receptet går alldeles utmärkt. Detta blev en rätt som tillagades för första, men inte sista gången. Hamnar på ”gör igen-listan”.

Asiatiskt på kotlett, svamp och lök, 6-8 portioner

1 kg benfri kotlett
400 gram färska champinjoner
100 gram shiitake-svamp
1 stor purjolök
2 stora rödlökar
Olja
Salt
Peppar

Sås/Marinad:
1 dl sweet chili-sås
1 dl kinesisk soja
2 msk rödvinsvinäger
1 vitöksklyfta
1 tsk färsk ingefära

Blanda ihop sweet chili, soja och rödvinsvinäger. Riv vitlöksklyftan och ingefäran och rör ner i såsen. Skär tunna skivor av kotletten. Champinjonerna och shiitaken ska också skivas. Skölj och ansa purjolöken och skär diagonalt. Skala rödlöken och skär i båtar. Hetta upp olja i en wokpanna och stek först kotlettskivorna i omgångar. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan och fräs sedan svampen, purjon och rödlöken. Lägg sedan tillbaks köttet i pannan, häll över hälften av såsen och värm upp. Serveras med jasminris och såsen som är kvar.



4 kommentarer:

  1. Hej Anna :) !
    Nu har jag gjort ett inlägg, har haft så mycket att göra på senaste men idag kunde jag inte längre hålla mej från att prova något nytt :)

    Alltså din mat, ser så galet gott ut jämt! Det här vill jag ha nu (och jag som redan ätit middag plus efterätt :O )
    Måste provas snarast :)

    Hoppas allt är toppen med dej!!

    SvaraRadera
  2. så gott det ser ut, sambon som gillar svamp lär gilla denna maträtt

    SvaraRadera
  3. Vad gott det lät! Ska leda och se om jag inte har en skinkstek eller nåt i frysen....

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.