Även receptet finns under samma inlägg men det tål att skrivas ut fler gånger. Givetvis går det alldeles utmärkt att även baka andra bullar med denna deg.
Finsk vetedeg, 2 stora längder el 50 bullar
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 tsk salt
2 dl socker
2 tsk nystött kardemumma, använd kardemummakärnor som du stöter själv
1 dl russin , kan uteslutas
1 ½ liter vetemjöl
150 gram smör
Ägg till pensling
Pärlsocker
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och tillsätt den lite i taget i bunken medan du vispar. Tillsätt salt, socker, kardemumma och eventuella russin. Ha i mjölet i omgångar och knåda degen tills den lossnar från bunkens kanter. Smält smöret, låt det svalna och häll det över degen. Knåda tills smöret sugits upp av degen. Låt degen jäsa under bakduk i minst 30 minuter, även 45 minuter går bra.
För utbakning och gräddning av längderna med bild och text, se instruktion >>
vetelängder var längesedan jag gjorde, skall ta och trsta ditt recept nästa gång jag gör bullar
SvaraRadera