onsdag 16 februari 2011

Jättemacka fylld till bredden

Jag har ju redan tidigare konstaterat hur hopplöst det är att försöka döpa vissa middagar. Därför tänker jag inte ens försöka mig på denna utan ingredienslistan får tala för sig själv. Det jag däremot kan konstatera att känslan av lyx ökar i takt med antal pålägg! Till frukost kan jag äta en macka med smör och ost men då känns det nästan som att det saknas åtminstone paprikaringar på den. Helst ska det vara t.ex. skinka, keso, paprika och örtsalt. Mackor till lunch och middagar förekommer inte för jämnan, och om de gör det, så får det inte bli bara bröd utan gärna mycket pålägg/fyllning som balanserar brödätandet. Macka åt vi alltså till middag på alla hjärtans dag och gott var det. Rekommenderar dock inte denna macka om man är nyförälskade, då det blir aningen slabbigt att äta den. För oss veteraner, som hänger ihop för andra decenniet, innebär det inga pinsamheter att äta denna jättemacka på alla hjärtans dag eller någon annan dag för den delen heller. Kycklingfilén med röd pesto är god som en rätt sig och går väldigt snabbt att göra och servera med t.ex. ris. Det fungerar lika bra med vanlig pesto också.

Det var alltså havrebröd utan knåd från föregående inlägg som användes till jättemackan!

Jättemacka fylld till bredden

1 havrebröd utan knåd eller annat bröd såsom t.ex. baguette
100 gram färskost, t.ex. Philadelphia
300 gram kycklingfilé
1 dl tomatpesto
1 paket bacon
2 avokadon
3 tomater
¼ isbergssallad

Skär kycklingfilén vertikalt så att du får två tunna filéer av varje filé. Bred tomatpesto på kycklingen. Dela brödet i mitten och grilla det på grillfasen högst upp i ugnen i cirka 5 minuter. Tillaga därefter kycklingen och baconet i ugnen på 200 grader. Baconet läggs på en plåt med bakplåtspapper och tillagas i 8-10 minuter. Kycklingen behöver ungefär 10 minuter längre tid.Bred på ost på det grillade brödet (både botten och lock), snåla inte. Hacka salladen och lägg i botten. Skiva tomater och avokado och lägg på detta. Skär eventuellt kycklingen i mindre bitar och lägg på brödet. Toppa med bacon. Lägg på ”locket”.
9 kommentarer:

 1. Du får allt låta/se så lyxigt, tom den här! Mums så gott! De är som jag brukar säga, det behöver inte vara oxfile för att det ska kännas lyxmat.. de här skulle jag äta var och varannan kväll.. mackor med massa olika goda fyllningar :)

  SvaraRadera
 2. Visst är det skönt när man kommit förbi det stadiet i förhållandet och äntligen vågar äta mat som kanske inte direkt är så smickrande att gluffsa i sej:)
  Ser ut och låter väldigt gott!

  SvaraRadera
 3. Vilken smörgås :-), ser allt supersmarrigt ut

  SvaraRadera
 4. Ojoj den mackan hade iaf jag inte tackat nej till!!!

  SvaraRadera
 5. Ser ut som en riktig Dagobert-macka! :-)

  SvaraRadera
 6. Mmmmm...din macka ser riktig mumsig ut. Dessutom har du gjort brödet själv - Ribban är högt satt:-)

  SvaraRadera
 7. Den där mackan gå verkligen inte av för hackor! Och här sitter jag utan lunch i magen. Dag att fixa något ätbart tror jag :-)

  SvaraRadera
 8. Oj du den där mackan vill jag ha!!!! Ser galet god ut...Mmmmmmmmmm....:)

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.