söndag 6 februari 2011

Ugnsbakad torsk med rödbetor och chevre

Ännu ett fiskrecept, speciellt för den som älskar rödbetor och chevre men vill lägga till något mer. Det var nog nästan två veckor sedan jag lagade till detta, har bara inte hunnit blogga om den. Rödbetorna kokade jag i alla fall dagen innan jag gjorde resten av rätten. Det går säkert att använda råa också. Kryddningen består av en dragonpasta; mixa färsk dragon med olivolja och en buljongtärning. Jag hade ju tänkt göra paket av detta i grillfolie. Men fisken var inte riktigt tinad så den tog en halv evighet på sig att bli klar. Jag tröttnade och vek upp paketet. Inte alltid som det blir som man tänkt sig, gott ändå!

Ugnsbakad torsk med rödbetor och chevre, 4 portioner

600 torskfilé
4 kokta rödbetor
150 gram chevre
1 msk dragonpasta (dragon, olivolja, buljongtärning)
1 msk smör
salt
peppar


Om du vill göra fiskpaket, lägg fisken på ugnsfolie. Om inte, lägg fisken direkt i en långpanna. Bred över dragonpastan. Salta och peppra. Skala rödbetorna och skär de i klyftor. Lägg klyftorna över fisken. Smula över chevreosten. Klicka på små små smörklickar. Om folie, stäng igen till ett paket. Tillaga i ugn på 225 grader tills fisken har en innertemperatur på 60 grader. Servera med bulgur.


2 kommentarer:

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.