Skink- och baconsnurror, 24-30 stycken
2 stora plattor (2 plattor som väger 450 gram tillsammans) fryst smördeg i rulle, även färsk och andra storlekar fungerar, anpassa recept efter smördegen
100 gram färskost, jag använde Philadelphia vitlök&örter
120 gram kokt skinka
1 paket (140 gram) bacon
5 cm bit purjolök
½ paprika, kan uteslutas
2 dl riven ost
svartpeppar
Ägg att pensla med
2 dl riven ost till topping
Kavla ut smördegsplattorna tunnare, en per plåt. Bre på färskosten, krydda med nymalen svartpeppar. Strö på strimlad skinka och bacon. Toppa med strimlad purjo och riven ost. Rulla ihop som en rulltårta längs långsidan. Skär ut cirka 1-1,5 cm tjocka skivor (som när du gör kanelbullar) och lägg ut snurrorna på en bakplåtpappersklädd plåt. Pensla med ägg, toppa med riven ost och grädda mitti i ugnen på 200-225 grader i cirka 15 minuter.
MMM dem var super goda, farligt goda! Hade ju svårt att sluta äta dem :-)
SvaraRaderaOh vad goda dom såg ut.
SvaraRaderaMMoV: Ja, visst var de! Och slut är de också! :-)
SvaraRaderaVäxelhäxan: De både ser och är goda!
Låter som perfekta tilltugg till glöggmys, bra tips!
SvaraRaderaEn annan variant är att bre ut ett lager med vitlöksost, typ cantadou på en utkavlad smördegsplatta. Sedan lägga på lufttorkad skinka, serrano om man vill ha lite saltare smak. Rulla ihop och skiva upp. Rinla över lite olivolja och flingsalt. Sen in i ugnen å grädda på samma sätt som dina!! Super gott det me!!
SvaraRaderaAnonym: Det låter jättegott! Olivoljan måste ge god smak till!
SvaraRadera