måndag 6 december 2010

Skink- och baconsnurror

Detta recept snappade jag upp efter en väns statusuppdatering på Facebook för ett tag sedan. Det var helt enkelt så att jag blev otroligt sugen på snurrorna när hon statusuppdaterade att hon gjorde dessa skink- och baconsnurror, så att jag bad om receptet och fick det till min stora glädje. Perfekta smördegssnurror till glögg (serverades på söndagens glöggmingel hemma hos oss) eller bara som salta tilltugg till helgmyset. Gick åt som smör i solsken! Fyllningen går att variera efter tycke och smak, snurrorna kan säkert fyllas med t.ex. salami , pesto och annat smaskigt. Orginalreceptet innehöll paprika men det uteslöt jag eftersom jag ammar och min son får ont i magen när jag äter det. Jag har även justerat mängden på övriga ingredienser efter vad jag ville ha i.

Skink- och baconsnurror, 24-30 stycken

2 stora plattor (2 plattor som väger 450 gram tillsammans) fryst smördeg i rulle, även färsk och andra storlekar fungerar, anpassa recept efter smördegen
100 gram färskost, jag använde Philadelphia vitlök&örter
120 gram kokt skinka
1 paket (140 gram) bacon
5 cm bit purjolök
½ paprika, kan uteslutas
2 dl riven ost
svartpeppar

Ägg att pensla med
2 dl riven ost till topping


Kavla ut smördegsplattorna tunnare, en per plåt. Bre på färskosten, krydda med nymalen svartpeppar. Strö på strimlad skinka och bacon. Toppa med strimlad purjo och riven ost. Rulla ihop som en rulltårta längs långsidan. Skär ut cirka 1-1,5 cm tjocka skivor (som när du gör kanelbullar) och lägg ut snurrorna på en bakplåtpappersklädd plåt. Pensla med ägg, toppa med riven ost och grädda mitti i ugnen på 200-225 grader i cirka 15 minuter.


6 kommentarer:

  1. MMM dem var super goda, farligt goda! Hade ju svårt att sluta äta dem :-)

    SvaraRadera
  2. MMoV: Ja, visst var de! Och slut är de också! :-)

    Växelhäxan: De både ser och är goda!

    SvaraRadera
  3. Låter som perfekta tilltugg till glöggmys, bra tips!

    SvaraRadera
  4. En annan variant är att bre ut ett lager med vitlöksost, typ cantadou på en utkavlad smördegsplatta. Sedan lägga på lufttorkad skinka, serrano om man vill ha lite saltare smak. Rulla ihop och skiva upp. Rinla över lite olivolja och flingsalt. Sen in i ugnen å grädda på samma sätt som dina!! Super gott det me!!

    SvaraRadera
  5. Anonym: Det låter jättegott! Olivoljan måste ge god smak till!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.