Löjligt enkla men oemotståndligt goda tilltugg till glögg eller annan dryck bjuder jag på i kvällens inlägg. Dessa mumsiga godbitar uppstod i stunden och av rena rama rester. I söndags när jag gjorde de chorizofyllda empanadasen och stansade ut rundlar av smördegen blev det ju en del svinn. Synd att slänga tänkte jag samtidigt som jag inte hade ork att börja dega ihop resterna och kavla ut och hela den där processen. Därför gjorde jag ett experiment. Jag bredde ut svinnet av smördeg på en plåt, blandade riven ost med pastakrydda och strödde över smördegsbitarna. Efter en gräddning blev detta smaskiga tilltugg till glöggen! Gör man på större bitar av smördeg är det lättare att pricka in osten så att den landar på smördegen och inte på plåten!
Ostiga och kryddiga tilltugg
Smördeg
Ost
Färdig kryddblandning, jag använde pastakrydda
Lägg ut smördegen på en bakplåtpappersklädd plåt. Riv osten och blanda den med kryddblandningen. Strö över smördegen och grädda på 225 grader tills det är klart (5-10 minuter).
det låter sannerligen spännande :D
SvaraRaderaHos mig, http://www.helenaljunggren.com/sophie-dahls-voluptuous-delights-utlottning/, har man möjlighet att vara med i utlottning om Sophie Dahl's nya kokbok Voluptuous Delights
Dem var mumsiga, väldigt kreativt sätt att använda rester på! :)
SvaraRaderaGlöggmuggarna kommer från Boda Nova tror jag. Har fått dem i present för något år sedan tillsammans med en glöggkaraff.
SvaraRadera