Korv kan faktiskt vara riktigt gott, om man köper korvar med hög kötthalt. Denna gång chorizo och en lammkorv med 86% kötthalt. Jag ville göra något som liknar Pasta Potanesca men hade inga sardeller och så hade jag ju korvarna istället. En riktig höjdarrätt! Hur kommer det sig att de flesta improvisationer faktiskt blir goda? Såhär gjorde jag!
Pastasås med kryddiga korvar, kapris, oliver med mera
400 gram kryddiga korvar med hög kötthalt, jag använde lammkorv och chorizo
2 gula lökar
1 msk tomatpuré
400 gram krossade tomater med chilismak
1 vitlöksklyfta
1 msk oregano
1 buljongtärning
3 dl vatten
salt
peppar
8 cocktailkapris (egentligen tänkte jag ta små kaprisbär men hade inga hemma)
20 oliver
smör till stekning
Skär korven i slantar. Skiva löken. Fräs löken och korven i smör i en gryta. Klicka ner tomatpurén och rör runt. Pressa ner vitlöksklyftan och strö över oreganon. Häll över de krossade tomaterna och spä med vatten. Smula över buljongtärningen. Låt puttra en stund. Lägg i kapris (klyfta om du använder coctailkapris) och oliver mot slutet. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt pasta och färskriven parmesan.
Vad gott de låter :)
SvaraRadera