Pastasås med kryddiga korvar, kapris, oliver med mera
400 gram kryddiga korvar med hög kötthalt, jag använde lammkorv och chorizo
2 gula lökar
1 msk tomatpuré
400 gram krossade tomater med chilismak
1 vitlöksklyfta
1 msk oregano
1 buljongtärning
3 dl vatten
salt
peppar
8 cocktailkapris (egentligen tänkte jag ta små kaprisbär men hade inga hemma)
20 oliver
smör till stekning
Skär korven i slantar. Skiva löken. Fräs löken och korven i smör i en gryta. Klicka ner tomatpurén och rör runt. Pressa ner vitlöksklyftan och strö över oreganon. Häll över de krossade tomaterna och spä med vatten. Smula över buljongtärningen. Låt puttra en stund. Lägg i kapris (klyfta om du använder coctailkapris) och oliver mot slutet. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt pasta och färskriven parmesan.
Vad gott de låter :)
SvaraRadera