tisdag 21 december 2010

Oreo cake balls

Här var jag tvungen att testa vad alla andra i matbloggsvärlden yrar om när de hyllar cake balls med Oreo. Nu är det testat och mina förväntningar var nog skyhöga för jag är aningens besviken. Visst, gott men inte det godaste jag smakat. Det blir en väldigt kraftig kakaosmak av Oreos-kakorna till och med för en chokladälskare. Nästa gång provar jag att göra bollarna av Ballerina istället. Jag rullade hälften av bollarna i mörk choklad och andra hälften i ljus choklad. Röstar på att göra de i ljus choklad! Jag hade inte så mycket att pynta bollarna med så jag färgade lite strösocker med karamellfärg! Funkar!

Oreo Cake balls, 15 stycken

1 paket Oreos-kakor
50 gram matkvarg
50 gram philadelphiaost

Ljus eller mörk choklad att doppa i
Strösocker, ev. färgat med karamellfärg


Mixa oreos i en mixer och tillsätt sedan kvargen och osten, mixa till en slät massa, som ska stå och stelna i kylskåp ett par timmar. Rulla sedan valnötsstora bollar av smeten, ställ kallt igen innan du rullar bollarna i choklad och doppar i strösocker. Ställ i små formar, förvara kallt.


4 kommentarer:

  1. Hej! Kul att läsa din blogg Anna! Du gör mycket fint! Jag provade också att göra cake-balls för ett par veckor sedan med ballerinakex eftersom jag läst så mycket om det. Hade också höga förväntningar men tyckte inte att de levde upp till dem heller. Ballerinakex är godare att äta som de är tycker jag...

    SvaraRadera
  2. Jag har inte testat med Oreos, men jag kan tänka mig att de blir maffiga.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.