Inlagd sill
800 gram salt sill i filé
2 dl ättika (12%)
4 dl strösocker
8 dl vatten
1 msk kryddpeppar, hel
4 lagerblad
1 stor morot
4 rödlökar
Vattna ur sillen. Koka lagen med ättika, socker, vatten, kryddpeppar, lagerbladen, skivad morot och 1 av rödlökarna. Låt lagen svalna. Skär den urvattnade sillen i bitar. Skiva rödlöken. Varva sillbitar och rödlök i en glasburk. Häll över lagen (med kryddorna) och ställ i kyl i minst 1 dygn. Sillen är hållbar i två veckor minst.
Åh vad gott det såg ut. Nu längtar jag till jul och all god mat.. Passar på att önska dig en god jul om jag inte skulle hinna titta in något mera innan julafton..Ska nämligen i väg i morgon till stora staden och köpa några få julklappar, gruvar redan..
SvaraRaderaPappas inlagda sill är det jag älskar mest på vårt julbord, den bara måste finnas där :-)
SvaraRaderaGod jul! Kram.