onsdag 22 december 2010

Inlagd sill

Till den inlagda sillen gjorde jag en 123-lag och hade i massor av rödlök! Klassikern är godast! Utav denna gör jag sedan de krämigare sillarna. Men här receptet på den inlagda. Mängden kryddpeppar är kanske lite extrem, men jag är uppvuxen med mycket kryddpeppar! Finns det förresten godare nattmackor såhär i juletid än en sillmacka på julknäcke?

Inlagd sill

800 gram salt sill i filé
2 dl ättika (12%)
4 dl strösocker
8 dl vatten
1 msk kryddpeppar, hel
4 lagerblad
1 stor morot
4 rödlökar


Vattna ur sillen. Koka lagen med ättika, socker, vatten, kryddpeppar, lagerbladen, skivad morot och 1 av rödlökarna. Låt lagen svalna. Skär den urvattnade sillen i bitar. Skiva rödlöken. Varva sillbitar och rödlök i en glasburk. Häll över lagen (med kryddorna) och ställ i kyl i minst 1 dygn. Sillen är hållbar i två veckor minst.


2 kommentarer:

  1. Åh vad gott det såg ut. Nu längtar jag till jul och all god mat.. Passar på att önska dig en god jul om jag inte skulle hinna titta in något mera innan julafton..Ska nämligen i väg i morgon till stora staden och köpa några få julklappar, gruvar redan..

    SvaraRadera
  2. Pappas inlagda sill är det jag älskar mest på vårt julbord, den bara måste finnas där :-)
    God jul! Kram.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.