måndag 24 augusti 2009

Tacopizza eller tacopaj

Jag ville kalla detta för tacopaj. Mannen köpte inte riktigt den benämningen eftersom den påminner om en pizza så mycket. Det är en pizzadeg med en köttfärsfyllning gjord på köttfärs, creamy-tacos mix, mjölk och en burk tacosås. På toppen tärnade tomater, en burk majs och sedan riven ost. Resterna av degen använde jag för att dekorera med rutmönster. En smidig tacorätt, som föll oss och gästerna i smaken! Inspiration till denna rätt fick jag från Kryddburken, som i vintras gjorde pizzor i pajformar, en länk till det receptet hittar du här

Tacopizza eller tacopaj
Deg:
¾ paket jäst
4 dl vatten
¾ dl olja
1 tsk salt
Cirka 12 dl vetemjöl

Fyllning:
400 gram köttfärs
1 påse Creamy Taco-mix
2 dl mjölk
1 burk tacosås
1 gul lök

2 tomater, tärnade
1 burk majs
Riven ost

Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Blanda i olja och salt och tillsätt därefter vetemjölet. Knåda ihop till en deg och låt jäsa under bakduk i 30 minuter medan du förbereder fyllningen. Stek köttfärsen tillsammans med en hackad lök. Tillsätt kryddmixen och mjölken, låt sjuda och tillsätt sedan även tacosåsen. Låt svalna.
Kavla ut degen och lägg över den i en stor svart långpanna. Låt degen komma över lite på kanterna. Lägg på fyllningen och strö över tärnade tomater och majs. Riv över ost och om du vill kan du lägga överblivna degremsor i ett vackert mönster. Grädda på 200-225 grader i drygt 15 minuter.


9 kommentarer:

  1. Vad läckert det ser ut!

    SvaraRadera
  2. nåja, så anonym är jag inte...bara lite. :)

    SvaraRadera
  3. Tacorätter i alla former är alltid gott. Detta kommer jag absolut att prova. Jag har aldrig testat creamy tacos, hur smakar det, är det gott?

    SvaraRadera
  4. Paj eller pizza spelar ju ingen större roll för det ser iaf supergott ut.

    Cremy taco var en nyhet för mig tror aldrig jag sett den i butiken, men ska hålla ögonen öppna.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  5. Mums... Va gott det såg ut. Måste jag prova någon gång.

    http://mian80.wordpress.com/

    SvaraRadera
  6. Pinglan: Creamy taco-kryddmixen tycker jag är ganska lik den vanliga. Skillnaden är att man ska ha i 2 dl mjölk också. Det står på påsen att den är mild men jag tycker att den är mer åt mediumhållet.

    SvaraRadera
  7. Ser härligt gott och kryddigt ut!! Snyggt också dessutom! :-) Härliga recept du lagt in på sistone!

    SvaraRadera
  8. Vilken "snygg" paj. Taco är ju så gott, det blir till att testa någon dag!

    SvaraRadera
  9. Så vackert du har garnerat pizzan, verkligen fint för ögat

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.