fredag 14 augusti 2009

Bountybollar

”Gör bountybollar” skrev jag i min statusrad på Facebook, något som fick till följd att mina vänner och bekanta ivrigt började kommentera statusuppdateringen med glada tillrop om hur gott det lät. Det mest träffande var dock när en skrev ”Bountybollar – det låter som en dröm”! De är verkligen ljuvliga! Jag hittade receptet på Matplatsen men modifierade det lite! Det som jag bland annat ändrade i receptet är ändrat att jag använde matlagningsgrädde (fy på mig!) istället för vispgrädde i brist på ork att springa ner till affären. Det fungerade dock suveränt med matlagningsgrädden! Men om ni kan välja så ta vispgrädde!

Bountybollar, cirka 50 stycken
50 gram smör
½ dl sirap
½ dl florsocker
2 dl grädde, även matlagninsgrädde fungerar
1 påse (200 gram) kokosflingor

Garnering:
200 gram mjölkchoklad
Lite kokosfett

Blanda smör, sirap, florsocker och grädde i en kastrull och låt blandningen koka tills smeten tjocknar och blir lite seg. Det tar kanske 5 minuter. Du ser tydligt när smeten ändrar karaktär. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner kokosflingorna. Låt smeten svalna lite och rulla sedan bollar av den. Det går lättare att rulla bollarna om du blöter händerna lite. Ställ bollarna på ett bakplåtspapper och kallt minst en timme, gärna över natten. Smält chokladen i vattenbad. Klicka eventuellt i en bit kokosfett om chokladen är väldigt trögflytande. Det är lättare att doppa bollarna med mer rinnig choklad. Doppa kokosbollarna i chokladen med hjälp av en tandpetare. Låt bollarna stelna på ett bakplåtspapper. Förvara kallt!


14 kommentarer:

 1. Oj vad gott, det måste jag prova :D Tack för receptet!

  SvaraRadera
 2. å du milde- godisbollar! det låter verkligen som något för mig!!!jag gillar bollformen och jag gillar godis- vad kan bli bättre? :-)

  SvaraRadera
 3. Gud , de lät och såg syndigt goda ut ! :D

  SvaraRadera
 4. Oj vad gott det där såg ut!! Jag som älskar både Bounty och Coco. Det måste absolut testas! En bra godiskaka till sonens kalas om några veckor.. Tack för alla recept och idéer du ger! Kram

  SvaraRadera
 5. Bountybollar är ju så himla gott. Dock tycker jag dom är väldigt kladdiga att rulla, men får man ut något gott av det så är det ju värt det.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Alltså dom här ser ju underbart goda ut!!

  Du har lagt in en massa gott!
  Grattis till 1-åringen i efterskott!!  Ha en bra dag!

  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 7. Åh jag fullkomligen älskar bountybollar, det måste jag göra någon dag snart! Blir så lätt man är bekväm & köper liknande i matbutiken men allt ät så mycket godare hemmagjort egentligen :) !

  SvaraRadera
 8. Oj, vad goda de ser ut. Måste provas. Jag som älskar kokos...

  SvaraRadera
 9. Låter väldigt smaskigt!

  //Linda

  SvaraRadera
 10. Nä godis det få vänta till jul, fast det frestade nått enormt..
  Här är det promenader och slanka linjen som gäller (försöker åtminstonde)..
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 11. Ohhh vilken mysig blogg du har - och vad goda saker du lagar :) jag ska absolut fortsätta kika in här! :) tack!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.