tisdag 11 augusti 2009
Grekisk pytt-i-panna ala Frostrosor
Matbloggande har verkligen blivit mitt sätt att samla bra recept på ett ställe, koppla av och samtidigt komma på nya middagsrätter att laga. Mitt matbloggande innefattar därför även att besöka andra matbloggar i jakten på recept med stort R. Jag läste ett inlägg om grekisk pytt-i-panna hos Växelhäxan . Orginalreceptet som hon skrev om hittar du här . När jag läste om denna grekiska pytt-i-panna så vattnades det i munnen på mig med en gång. Så mycket goda ingredienser i en salig röra. Dessutom en enkel men lyxigare allt-i-ett-rätt som lagar sig själv i ugnen. Detta recept uppfyllde alla mina kriterier för vad som är värt att testa. Enda problemet var att vi inte hade någon fläskfilé hemma och därför använde jag färdigmarinetat kebabkött (fläskkött) istället. Det blev suveränt gott! Jag funderar redan på att laga detta igen någon gång när vi får gäster.
Grekisk pytt-i-panna ala Frostrosor, 4 portioner
500 gram kebabkött av fläsk
1 kg klyftad potatis
1 rödlök
1 gul paprika
200 gram fetaost
Peppar
Olja
Klyfta potatisen och lägg den i en svart långpanna. Strö över köttet. Skär löken i ringar och paprikan i bitar och lägg över köttet. Ringla över lite olja och strö över peppar. Vänd runt allt. Smula över fetaosten. Grädda i 200-225 grader i ca 35 minuter. Servera tillsammans med tsatsiki.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ja det låter verkligen som ett riktigt höjdar recept! Mums:)
SvaraRaderaDet där receptet har jag spanat på länge och har varit så nära på att göra den att tom köttet hamnade i marinad, sedan blev vi bortbjudna och då fick fläskfilén följa med och bli grillad ist, funkade det med. men måste verkligen prova hela receptet.
SvaraRaderaHa det bra!
Ja det gik att göra så där också.
SvaraRaderaTycker det va ett kanonrecept i och med att man kunde lägga allt på plåten och sen svisch i ugnen, klart..
Gott gott
Åh jag äskar grekisk pytt! Har funderat på att göra det igen men skulle då vilja göra & frysa in till matlådor för skolan & jobb. Men undrar om det kan funka nå bra? Eller blir det kanske ofräscht vid uppvärmningen? Hmm..
SvaraRaderaVad tycker du? :)
Mmm så gott det var, fast var tvungen och göra om det lite ;)
SvaraRadera