måndag 3 augusti 2009

Ost- och skinksallad med pasta och ananaspaj

Jag hade en kompis på middag i förra veckan och gjorde då en ost- och skinksallad med pasta. Jag lade pastan underst och sedan de övriga ingredienserna i högar uppe på. Det fungerar ju bra om någon är kräsen (i alla fall min 11-månaders som ratar tomaterna) så kan man ta det man gillar och skippa det andra.

Till efterrätt bakade jag en ananaspaj. Jag har jämt bakat min ananaspaj med kesella men den här gången tog jag ett recept som jag hittade på Matplatsen. Istället för kesella var det creme fraiche i fyllningen. Det blev jättegott och lent. Däremot saknade jag citron i som jag jämt haft, så nästa gång bakar jag med creme fraiche och tillsätter lite citronsaft. Enligt receptet skulle man använda lätt creme fraiche men jag körde originalet med full fetthalt istället, mumsigare så! Ananaspajen var populär men det blev en bit kvar (vi var ju trots allt bara tre som åt så vi lyckades inte klämma i oss hela), som jag stoppade i frysen. Det gick toppen att frysa pajen. I lördags plockade jag fram den när jag fick fikabesök av en gravid tjej och hennes man. Hon sken upp och undrade om jag kunde läsa tankar. Hon hade varit sugen på ananaspaj i flera dagar!

Ost- och skinksallad med pasta
Pasta
Vinägrettsås
Skinka
Ost
Ananas
Ärtor
Tomater
Isbergssallad
Majs

Ananaspaj
Pajdeg:
150 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 liten burk krossad ananas, använd ej saften (jag använde ananasringar som jag skar i bitar)

Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg och tryck ut i en rund pajform. Blanda ihop fyllningen och häll den över pajdegen. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter.


4 kommentarer:

 1. hahaha, min lilla tjej vill också ha maten i högar så hon lätt kan sortera. ananaspaj är ju verkligen underbart gott!

  SvaraRadera
 2. Vilken smaskig paj du har bakat!:)

  SvaraRadera
 3. kan du skicka en länk på detta inlägg till mig ? :)
  http://mettews.blogg.se

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.