måndag 23 mars 2009

Pastagratäng med kassler och champinjoner


Pastagratänger kan man variera i all evighet! Denna med kassler och champinjoner får en pizzatouch av oreganon!

Pastagratäng med kassler och champinjoner
250 gram pasta penne
250 gram kassler i bitar
1 stor burk champinjoner
2 dl riven ost

Sås:
5 dl mjölk
1 buljongtärning
Oregano
Maizena till redning
1 dl riven ost
Salt och peppar

Koka pastan enligt instruktion. Skär under tiden kasslern i bitar och låt champinjonerna rinna av i ett durkslag.
Koka upp mjölken tillsammans med buljontärningen och lite oregano. Red av med maizena och blanda i den rivna osten. Smaka av med salt och peppar (tänk på att kasslern är salt i sig).
Häll upp pastan i en ugnsform och blanda i kassler och champinjoner. Häll över såsen och strö över den rivna osten. Låt gratineras i ugnen på 175-200 grader i ca 20 minuter.

2 kommentarer:

  1. Men absolut, gratänger är ju otroligt enkla och variaionerna är många! Ett perfekt recept det här! Hoppas allt är bra med dig!

    SvaraRadera
  2. Men det där lät ju ruggigt gott...måste jag testa!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.