fredag 6 mars 2009

En snabb korvsoppa


Jag är egentligen ingen fantast av korv, förutom finsk korv. Finsk korv är gott! Det är finländarnas nationalgrönsak brukar jag säga ibland. Och korvsoppa gjord på finsk knackkorv är inte fy skam det heller.

Det går bra att slänga ner potatis och rotfrukter direkt i grytan men jag valde att slunga rotsakerna i en panna först. Hur man än gör så tar den här soppan inte mer än 20 minuter att laga, fantastiskt!


Korvsoppa, 4 portioner

6 potatisar

3 morötter

2 palsternackor

1 liten kålrot

1 bit purjo (gärna det gröna)

1 gul lök

Buljongtärning

Vatten

400 gram knackkorv


Skala potatisen och rotfrukterna. Skär alla ingredienser i lagom stora bitar. Koka upp vatten i en gryta och lägg i buljongtärning och potatisen. Låt puttra på svag värme. Hetta upp en panna med lite smör och slunga runt rotsakerna i pannan en stund. Häll därefter över de i grytan. Bryn även korvbitarna och tillsätt dessa i soppan. Låt småputtra tills potatisen och rotfrukterna är klara.

7 kommentarer:

 1. Ville bara lämna ett litet avtryck och säga att jag älskar att läsa din blogg, du inspirerar min matlagning väldigt mycket och alla recept känns alltid överkomliga i svårighetsgrad och ser så läckra ut! Tack!

  SvaraRadera
 2. Jo oh ändå jag bakade ju en helt underbart god chokladkaka med smörkräm på igår : ) !

  Man skulle vilja ha hur många mat och bakarböcker som helst är ju så himla roligt att kolla i & få lite idéer att spinna vidare på!

  Hoppas du har en fin lördag : )!

  SvaraRadera
 3. Hej :) går det bra om jag lånar din bild på korvsoppan och lägger den i min blogg? :) Vill ha en bild på vad jag ska äta idag.
  Men ska byta ut den sen när jag lagat min soppa och tagit en bild :)

  SvaraRadera
 4. Vad för slags buljong? Kött/grönsaks/kyckling?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både köttbuljong och grönsaksbuljong funkar bra!

   Radera
 5. Väldigt god soppa, tack så mycket!
  Ändrade dock lite ingredienser så som 3 buljonger istället för 1, lade i lite hela svartpepparkorn...
  Succé här hemma, nu ligger man i plus hos tanten och barnen :)

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.