Det går att trolla fram hemlagad mat rätt så snabbt! Magen kurrade rejält efter att vi hade varit och storhandlat. Det känns som att chokladbiten i kassen vill bli uppäten med en gång men vi föll inte för frestelsen. Under tiden som M packade upp matkassarna och A undersökte reklambladen på hallgolvet svängde jag ihop en wok. Den mättade bra och efteråt orkade vi ta itu med städning av förrådet. Man längtar ännu mer efter våren när man sorterar ut det gamla och ser hur luftigt och ljust det blir!
Nudelwok med räkor, 2 personer
Äggnudlar
1 rödlök
1 broccolistånd
1 stor morot
Marinad till räkorna:
½ chili
Saften och skalet av en halv lime
1 vitlöksklyfta
2 tsk Findus Astiatiska kryddor (finns i frysdisken)
1 msk råsocker
Olja
Soja
Salt
Peppar
Börja med att göra marinaden till räkorna. Häll räkorna i en skål. Tillsätt hackad chili, limesaften och skalen, den rivna vitlöksklyftan, kryddorna och råsocker. Rör om och låt stå och marineras medan du gör det övriga. Koka nudlarna. Skär rödlöken i halvmånar, dela broccolin i mindre bitar och förväll den snabbt om du vill, skär moroten i stavar. Woka grönsakerna i oljan. Häll i de kokta nudlarna och även räkorna och marinaden. Krydda med soja, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.