tisdag 10 mars 2009

Kladdkaka på mjölkchoklad med daim samt grillad ananas med svartpeppar

Det började med att vi fick en ananas med fruktlådeleveransen. Färsk ananas är jättegott. Grillad ananas med svartpeppar är oslagbart! Det låter galet men är fantastiskt gott! Problemet är att det är ett tillbehör till en efterrätt, inte en egen efterrätt i sig. Så då fick det bli en kladdkaka också. Först hade jag tänkt mig att göra en med mörk choklad. Jag tycker nämligen att kladdkakorna med choklad i också är rätt så goda. I affären fick man en Marabou mjölkchoklad med daimkross för en tia, så det fick bli en sådan i kladdkakan istället. Jag måste säga att trots att jag föredrar mörk choklad framför mjölkchoklad, så blev denna kladdkaka len och välsmakande. Ett plus i kanten för krispet som kom från daimkrosset. Dock blir det lite salt med mjölkchoklad så nästa gång ska jag nog använda osaltat smör. Förutom grillad ananas serverade jag en glass med smak av grapefrukt och mandarin till, något som passade perfekt med chokladen.
Kladdkaka på mjölkchoklad med daim samt grillad ananas med svartpeppar
200 gram smör
200 gram mjölkchoklad med daimbitar
4 ägg
2 dl råsocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakaopulver
Smält smör och mjölkchokladen i en kastrull. Vispa under tiden ägg och råsocker vitt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakaopulver i en bunke. Rör ner den smälta smör- och mjölkchokladblandningen i äggsmeten. Vänd försiktigt ned vetemjölsblandningen. Häll i en smord och bröad form med löstagbarkant (25 cm i omkrets). Grädda på 200 grader i 12-15 minuter. Låt stå och kallna, gärna över natten.
Grillad ananas
½ färsk ananas i skivor
svartpeppar
Skiva ananasen i skivor. Jag tog bort stammen med en äppelurkärnare. Hetta upp grillpannan och lägg i ananasen. Grilla på bägge sidorna och krydda med svartpeppar.

9 kommentarer:

 1. Åh, vad gott det lät! Och det där med ananasen måste jag testa någon gång...

  SvaraRadera
 2. Du "lurade" in mig med din signatur ;-) men herre jösses kladdkaka är ju ännu bättre :-D

  Kika gärna på mina "frostrosor"

  SvaraRadera
 3. OJ!
  Här råkade jag komma in med mätt mage och den magen känner sig inte mätt längre.
  Härliga desserter, räksmörgåsar, tårtan också.. Korvsoppan såg riktigt god ut också.
  Det där brödet blev det gott? Verkar lätt å göra!!
  Underbar blogg =)

  SvaraRadera
 4. Åh hjälp vilka goda smakkombinationer, svartpepparn satte nog pricken över i:et!

  SvaraRadera
 5. Japp så är det :)
  En finska här :) Fast tråkigt är att jag under årens lopp glömt så mycket av språket, när jag levt med svenska killa och vänner.
  Kommer hålla koll på din blogg ;)

  SvaraRadera
 6. Svartpeppar och ananas, alltså? Det låter ju lite skumt, men jag måste nog prova. Har lite färsk ananas i kylen, som snart blir gammal... :)

  SvaraRadera
 7. Oh jag som är besatt av smarriga chokladkakor förstår att den här var gudomligt god!!!
  Marabous daimchoklad är ju underbar bara den & då blanda ner den i en kladdkaka, mums! : )

  SvaraRadera
 8. Och här fanns också mycket gott!!! Hit återvänder jag :o)

  //Linda

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.