tisdag 31 mars 2009

Lättlagad lax marinerad i balsamvinäger och honung och en snabb wok


Här kommer lite bilder på en laxrätt som jag gjort. Det ursprungliga receptet finns i Pernilla Wahlgrens blogg. Det blev fantastiskt gott med såsen på balsamvinäger och honung. Jag har fått upp ögonen för balsamvinäger riktigt ordentligt den senaste tiden. Det är ju så god smak på den!

Förutom laxen åt vi bulgur och som grönsakstillbehör gjorde jag en wok på broccoli, morotsslantar och rödlöksbåtar.


Lättlagad lax marinerad i balsamvinäger och honung

4 laxfiléer

½ dl balsamvinäger

½ dl flytande honung

Salt

Peppar


Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsform. Vispa ihop balsamvinäger och honung och häll över laxen. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter. Ös lite sås på laxen några gånger under tillagningen.


En snabb wok

1 broccolistånd, lättkokt i bitar

1 stor morot, skuren i sneda slantar

1 rödlök, skuren i båtar

olja

salt

peppar


Woka grönsakerna snabbt i lite olja i en het panna så att de behåller sin krispighet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.