fredag 13 mars 2009

Raggmunkar med stekt fläsk och honungsrörda lingon


Husmanskost tillagat av bra råvaror är oöverträffligt! Jag testar gärna med att mixtra till recepten när jag står i köket men just husmanskosten anser jag är som bäst när den görs på traditionellt vis utan att hotta upp det hela för mycket. Dock ska jag erkänna att jag inte kunde låta bli de rårörda lingonen! Istället för rårörda med socker så blandade jag ihop de knappt tinade lingonen med några matskedar flytande honung. Klart godkänt!


Raggmunkar, 4 (rejäla) portioner

2 dl vetemjöl

1 ½ tsk salt

5 dl mjölk

2 ägg

8 stora potatisar

Smör till stekning


Vispa samman mjöl, mjölk, salt och ägg. Skala och riv potatisen och tillsätt i smeten. Grädda i gjutjärnspanna (blir godast så tycker jag) och servera med stekt fläsk och de honungsrörda lingonen.


Tips!

Riv potatisen ner i smeten strax före gräddningen, annars mörknar den rivna potatisen lätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.