onsdag 4 mars 2009
Gino eller vitchokladgratinerad frukt
Min man fick ett chokladogram i födelsedagspresent av sina vänner. Förutom choklad innehöll den även boken ”100 % choklad”. Vilken fantastisk bok med en massa goda recept! Givetvis var vi tvungna att testa något ur den så i helgen blev det en dessert med frukt och choklad. Det blev oemotståndligt gott såklart och så enkelt att göra! En perfekt avslutning på en måltid; inte för tung och dessutom späckad med vitaminer.
Gino eller vitchokladgratinerad frukt
2 bananer
2 kiwi
250 gram jordgubbar
1 näve vindruvor
2 passionsfrukter
Marinad:
Skalet från en apelsin
Saften från en apelsin
1 msk råsocker (går bra med farinsocker också eller i nödfall strösocker)
Gratinering:
150-200 gram riven vit choklad
Skär frukten i bitar och lägg den i en ugnsform, gröp ur passionsfrukterna med en sked. Blanda ihop marinaden och häll den över frukten och låt stå 10-15 minuter. Riv under tiden chokladen med rivjärn. Häll över chokladen över frukten. Gratinera i ugnen på 250 grader i 5 minuter. Servera med glass.
Tips! Det går om man vill att hälla i någon sprit i marinaden (ett par matskedar) såsom apelsinlikör eller rom.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej , har du lust att bli min bloggvänn?
SvaraRaderaAlltid kul att lära känna nya människor.
Kan ju adda varandra på bloglovin.
Gino är en klassiker helt klart, så gott & fräscht! Det här gjorde du riktigt snyggt dessutom!
SvaraRaderaAmazing blogg ;D
SvaraRaderaJag ska testa allt!