fredag 13 mars 2009

”Man tager vad man haver”-lunch och broccolipesto


Jag är barnsligt förtjust i pesto (allra helst hemmagjord). Min absoluta favorit är mandelpesto som jag måste lägga ut ett recept på här i bloggen om inte en alltför avlägsen framtid. Nu senast blev det dock en broccolipesto som jag trollade fram medan jag stod med mixerstaven i högsta hugg och tillverkade puréer och grytor av diverse slag till min son. Broccolipeston använde jag som tillbehör/topping till min snabba lunchrätt bestående av bulgur med strimlade soltorkade tomater, strimlad salami och riven parmesan. Jag ringlade också över lite olivolja över hela alltet och kryddade med svartpeppar. Till detta hade jag broccolipeston. En tomat- och löksallad var ett fräsch tillbehör, annars skulle rätten ha blivit för tung. Tyvärr glömde jag att fotografera salladen.

Broccolipesto
1 broccolistånd
3 msk solrosfrön
1 vitlöksklyfta
Parmesan (runt 1 dl skulle jag tro)
Olivolja (lagom mängd)
Salt
Peppar

Dela broccolin och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Mixa den med mixerstav tillsammans med solrosfröna. Riv vitlöken och tillsätt den, parmesanosten och olivoljan genom att röra i smeten med en sked. Smaka av med salt, peppar och olivolja.

Tips!
Prova att servera broccolipeston som ett tillbehör till pasta!

2 kommentarer:

  1. Ser himla smaskens ut det där! :-)

    SvaraRadera
  2. Oh pesto är ju så gott!
    Jag måste verkligen prova din variant!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.