torsdag 19 mars 2009

Tacotårta

Jag trodde att jag hade kommit på något eget när mina ögon föll på en veckotidnings artikelrubrik ”Varma smörgåstårtor”. Ja, jag menar inte att jag skulle ha uppfunnit den varma smörgåstårtan. Däremot så tänkte jag ett steg längre när jag tittade ner i min kundvagn med tacogrejerna – en tacotårta. Men det var visst ingen egen uppfinning. När man googlar på ordet tacotårta dyker det upp miljoner varianter på denna rätt. Här kommer min variant. Och jag är inte ledsen fast hjulet redan är uppfunnet, däremot är jag glad över att slippa duka fram tiotals skålar med olika tillbehör till tacos när man bara är två som ska äta det. Jag gjorde en sallad till tacotårtan som tillbehör. Det som blev över av tacotårtan, blev en bra lunch dagen efter.

Tacotårta
Vetetortillas
Köttfärs
Tacokrydda
Tacosås
2 tärnade tomater
2 tomater i skivor
1 burk majskorn
1 rödlök i skivor
1 burk creme fraiche
Riven ost

Gör i ordning tacofärsen. Lägg ett tortillabröd på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Börja med att lägga på ett lager tacosås, därefter tacofärs, riven ost, rödlök, tärnade tomater och majs. Klicka ut små öar av creme fraiche. Lägg på ett tortillabröd och fortsätt på samma sätt att fylla. På översta lagret bredda jag ut creme fraiche och lade sedan ut skivade tomater. Till sist toppas tårtan med riven ost. Tacotårtan gräddas på 225 grader i ca 15 minuter. Servera med en sallad och en klick creme fraiche.

Tips!
Nästa gång tänkte jag prova att använda philadelphiaost istället för creme fraiche i tacotårtan!


8 kommentarer:

 1. det ser och låter fantastiskt gott!! det ska jag testa nästa gång som alternativ till tortillatpårtan med kyckling.

  vickan
  www.matplatsen.org

  SvaraRadera
 2. Tack :D Oh gud så god tacotårtan ser ut! Nu blev jag hungrig helt plötsligt. Hihi.

  SvaraRadera
 3. låter supergott! ska du ha osten istället då för att det ska bli mindre rinnigt eller? :9

  helmi
  http://inspirerar.blogspot.com/

  SvaraRadera
 4. Vickan - Ja, din tortillatårta ser också supergod ut, var inne och tittade. Bra idé att använda kyckling.

  Helmi - Det är mest för smakens skull jag vill testa philadelphiaost. Den brukar jag ha när jag gör tacogratäng, blir supergott!

  SvaraRadera
 5. Du..det där var minsann en bra idè tills ikväll,då sessan min beställt tacos! TACK!

  Fin blogg du har :-)

  kram kram
  ha en trevlig fredag!

  SvaraRadera
 6. Mums så himla gott med tacotårta, måste testas nån dag : )!

  Kolan blev helt underbart god, då den liks blev klar, förvirrad som jag var i går ; )
  Så kan verkligen rekommendera den om man är sugen på något snabbt, går ju att koka på plattan annars!

  Ha en härlig lördag!

  SvaraRadera
 7. Mmm, din tacotåta ser jättegod ut. Var ett tag sen jag åt tacotårta, så det får jag nog göra snart.

  SvaraRadera
 8. Helt galet gott ser det där ut ju!! Måste provas!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.