onsdag 4 mars 2009

Gino eller vitchokladgratinerad frukt


Min man fick ett chokladogram i födelsedagspresent av sina vänner. Förutom choklad innehöll den även boken ”100 % choklad”. Vilken fantastisk bok med en massa goda recept! Givetvis var vi tvungna att testa något ur den så i helgen blev det en dessert med frukt och choklad. Det blev oemotståndligt gott såklart och så enkelt att göra! En perfekt avslutning på en måltid; inte för tung och dessutom späckad med vitaminer.

Gino eller vitchokladgratinerad frukt

2 bananer
2 kiwi
250 gram jordgubbar
1 näve vindruvor
2 passionsfrukter

Marinad:
Skalet från en apelsin
Saften från en apelsin
1 msk råsocker (går bra med farinsocker också eller i nödfall strösocker)

Gratinering:
150-200 gram riven vit choklad

Skär frukten i bitar och lägg den i en ugnsform, gröp ur passionsfrukterna med en sked. Blanda ihop marinaden och häll den över frukten och låt stå 10-15 minuter. Riv under tiden chokladen med rivjärn. Häll över chokladen över frukten. Gratinera i ugnen på 250 grader i 5 minuter. Servera med glass.

Tips! Det går om man vill att hälla i någon sprit i marinaden (ett par matskedar) såsom apelsinlikör eller rom.



3 kommentarer:

  1. Hej , har du lust att bli min bloggvänn?
    Alltid kul att lära känna nya människor.
    Kan ju adda varandra på bloglovin.

    SvaraRadera
  2. Gino är en klassiker helt klart, så gott & fräscht! Det här gjorde du riktigt snyggt dessutom!

    SvaraRadera
  3. Amazing blogg ;D
    Jag ska testa allt!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.