fredag 20 februari 2009

Morots- och palsternackstrassel


Det låter aningen förvirrande med trasslet. Jag funderade en stund om jag skulle kalla detta gudomliga tillbehör för morots- och palsternackstagliatelle istället men kom fram till att det låter vilseledande eftersom det inte rör sig om en pastarätt. I alla fall så är detta det fantastiska och busenkla tillbehöret till kycklingrätter, wok, kött, fisk, det mesta helt enkelt.

Detta är ett perfekt tillbehör till maten istället för en sallad, wokgrönsaker på påse eller råkost. När jag bjuder mina vänner på detta får jag ofta frågor om vad det är för underbar krydda. Kryddning? Kryddningen består endast av salt och peppar. Det är rotsakerna smaken sitter i!


Morots- och palsternackstrassel


2 medelstora morötter

2 medelstora palsternackor

1 gul lök

Flingsalt

Svartpeppar

Olja till stekning


Skala morötterna, palsternackorna och löken. Dela löken i mitten och skiva den tunt. Dra långa remsor av moroten och palsternackan med en potatisskalare. Hetta upp oljan och woka trasslet och löken i en panna. Tillsätt flingsalt och nystött svartpeppar mot slutet.


Tips!
Variera rätten med vitkål, zucchini eller purjo!

2 kommentarer:

  1. Sånt där gillar jag! Trassel!! :-D Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Åhhh det ser så fint ut! Ska absolut prova det! Tack för tipset om feta på ungrotfrukterna också!

    Elin / Älskade vardag

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.