lördag 28 februari 2009

Honungsglaserad rotfruktspytt


Vi åt en mumsig pytt som tillbehör till Boeuf Bourgignon som fanns kvar sedan dopet. Dessutom bakade jag ett härligt bröd till detta. Tyvärr slängde jag ihop brödet helt på måfå så jag vågar mig inte på att skriva något recept på det här.

Men här kommer receptet på den delikata pytten som det blev av rotsakerna som jag hade i kylen. Och honungen som man vänder ner mot slutet är ju verkligen kronan på verket! Svenska råvaror när de är som bäst!


Honungsglaserad rotfruktspytt, 4 portioner

4 morötter
1 stor bit rotselleri
2 palsternackor
6 potatisar
2 gula lökar
3 msk flytande honung
Smör
Salt
Peppar

Skala och tärna rotfrukterna och potatisen. Hacka löken. Koka allt utom löken i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Fräs sedan rotfrukterna och potatisen i smör. Mot slutet tillsätter du den hackade löken. Blanda ner honung och krydda med salt och peppar.


Tips!
Det är också gott att ha kålrot i pytten!

2 kommentarer:

  1. Vilken fin sida du har! Med mat helt i min smak! Detta var premiärbesöket, från en länk hos Kryddburken. Kommer definitivt tillbaka! Mvh Catrin

    SvaraRadera
  2. Åh! Honung i pytten låter väldigt gott, det ska jag prova någon dag!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.