lördag 28 februari 2009
Honungsglaserad rotfruktspytt
Vi åt en mumsig pytt som tillbehör till Boeuf Bourgignon som fanns kvar sedan dopet. Dessutom bakade jag ett härligt bröd till detta. Tyvärr slängde jag ihop brödet helt på måfå så jag vågar mig inte på att skriva något recept på det här.
Men här kommer receptet på den delikata pytten som det blev av rotsakerna som jag hade i kylen. Och honungen som man vänder ner mot slutet är ju verkligen kronan på verket! Svenska råvaror när de är som bäst!
Honungsglaserad rotfruktspytt, 4 portioner
4 morötter
1 stor bit rotselleri
2 palsternackor
6 potatisar
2 gula lökar
3 msk flytande honung
Smör
Salt
Peppar
Skala och tärna rotfrukterna och potatisen. Hacka löken. Koka allt utom löken i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Fräs sedan rotfrukterna och potatisen i smör. Mot slutet tillsätter du den hackade löken. Blanda ner honung och krydda med salt och peppar.
Tips!
Det är också gott att ha kålrot i pytten!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilken fin sida du har! Med mat helt i min smak! Detta var premiärbesöket, från en länk hos Kryddburken. Kommer definitivt tillbaka! Mvh Catrin
SvaraRaderaÅh! Honung i pytten låter väldigt gott, det ska jag prova någon dag!
SvaraRadera