tisdag 24 februari 2009
Pasta med kyckling och grönsaker med balsamicosås till födelsedagsbarnet
En middag för två! Min man älskar pasta så jag lagade det igår på hans födelsedag. Så här års när de flesta färska grönsakerna (förutom rotfrukter) smakar tråkigt, är frysta ett bra alternativ. Vi har provat flera sorter av Findus Grön deli. Igår blev det en med bladspenat, paprika och sockerärter, med smakrik ost och solrosfrön.
Pasta med kyckling och grönsaker med balsamicosås, 2 portioner
Pasta penne för två personer
250 gram kycklingfilé
¾ påse Findus Grön deli med bladspenat, paprika och sockerärter
Salt peppar
Olja
Balsamicosås:
½ dl balsamvinäger
1,5 msk honung
1 hackad vitlöksklyfta
Koka pastan. Häll upp balsamivinäger, honung och den hackade vitlöken i en liten kastrull. Koka upp och låt sedan såsen koka så att den tjocknar. Det är viktigt att inte låta den för hårt. Då finns risk att man bränner vitlöken eller gör knäck av såsen. Skär kycklingfilén i bitar och stek den i lite olja. Salta och peppra. Stek sedan grönsakerna tillsammans med lite olja. Häll upp den kokta pastan på ett serveringsfat. Häll över grönsakerna och kycklingen. Ringla avslutningsvis över balasamicosåsen.
Tips!
Prova att byta ut kycklingfilén mot fläskfilé eller tärnad laxfilé!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Fin header! //Y
SvaraRaderaJisses så gudomligt gott allting ser ut! Snyggt jobbat!
SvaraRadera