tisdag 24 februari 2009

Pasta med kyckling och grönsaker med balsamicosås till födelsedagsbarnet


En middag för två! Min man älskar pasta så jag lagade det igår på hans födelsedag. Så här års när de flesta färska grönsakerna (förutom rotfrukter) smakar tråkigt, är frysta ett bra alternativ. Vi har provat flera sorter av Findus Grön deli. Igår blev det en med bladspenat, paprika och sockerärter, med smakrik ost och solrosfrön.

Pasta med kyckling och grönsaker med balsamicosås, 2 portioner

Pasta penne för två personer
250 gram kycklingfilé
¾ påse Findus Grön deli med bladspenat, paprika och sockerärter
Salt peppar
Olja

Balsamicosås:
½ dl balsamvinäger
1,5 msk honung
1 hackad vitlöksklyfta

Koka pastan. Häll upp balsamivinäger, honung och den hackade vitlöken i en liten kastrull. Koka upp och låt sedan såsen koka så att den tjocknar. Det är viktigt att inte låta den för hårt. Då finns risk att man bränner vitlöken eller gör knäck av såsen. Skär kycklingfilén i bitar och stek den i lite olja. Salta och peppra. Stek sedan grönsakerna tillsammans med lite olja. Häll upp den kokta pastan på ett serveringsfat. Häll över grönsakerna och kycklingen. Ringla avslutningsvis över balasamicosåsen.

Tips!
Prova att byta ut kycklingfilén mot fläskfilé eller tärnad laxfilé!

2 kommentarer:

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.