fredag 13 februari 2009

Vegetarisk gryta med kikärtor, färska champinjoner och aprikoser


Denna gryta bjöd vi på som vegetariskt alternativ på sonens dop. Riktigt god är den men uteslut för all del inte de torkade aprikoserna! De är rättens signum!

Vegetarisk gryta med kikärtor, färska champinjoner och aprikoser

1 gul lök

150 gram färska champinjoner
1 stor tomat
1 paprika, t.ex. röd
Olja till stekning
1 konservburk kikärtor
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
En näve torkade aprikoser
Paprikapulver
Salt
Svartpeppar

Hacka löken, skär champinjonerna i kvartar, tomaten i bitar och strimla paprikan. Fräs detta i en gryta i lite olja. Häll ner de sköljda kikärtorna i grytan. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong, tomatpuré och strimlade aprikoser. Krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar. Låt grytan koka några minuter. Servera med ris.

Tips!
Krydda upp denna rätt med t.ex. indiska kryddor och servera med naan-bröd eller med mexikanska kryddor och servera med tortilla eller nachos.

1 kommentar:

  1. Åh det såg gott ut. Jag är tokig i kikärtor :)

    Och tack angående snögloben. Och du har alldeles rätt jag har liiite diskmedel i ^^

    Trevlig helg!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.