lördag 14 februari 2009

Snabb plocktallrik på det som fanns hemmaDet blev nästan en baguette över; en icke-uppäten stackare som börjat torka och blivit lite smått seg av att legat i den där papperspåsen över natten. Gott bröd som blivit tråkbröd. Men tänk att tråkbröd åter kan bli gott bröd och dessutom vara början till en god plocktallrik ihopslängd av det man har hemma.Jag började med att skära baguetten i skivor, bre på en blandning av smör och riven vitlök, salt och peppar. Sedan ställde jag in ugnen på grill.


Under tiden rörde jag ihop en röra på en hackad tomat, en näve kalamataoliver och hackad lök. I röran hällde jag i en skvätt olivolja, en lite mindre skvätt balsamvinäger, mortlade några svartpepparkorn och avslutade med lite flingsalt. Färdig röra!


Därefter grävde jag lite mer i kylskåpet och hittade en halv påse färdigblandad sallad, som jag hällde upp på ett stort fat. Över det hyvlade jag parmesanost (ekologisk, god sådan), stänkte över olivolja och salt och peppar.


Bland påläggen valde jag ut några skivor salami.


Sedan var det dags att sätta in brödskivorna i ugnen och passa noga! Det kan inte ha tagit mer än två minuter innan smöret smält och de blev knapriga och fick en gyllene färg.

Därnäst skyndade jag mig på att ta ut bröden, slängde de på salladen, hyvlade över lite mer parmesanost med osthyveln och bar ut den snabbt ihopslängda kvällsrätten till vardagsrumsbordet, där den länsades med god aptit!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.