Vi får färsk frukt till dörren på torsdagar! Lyx! Frukt som dessutom är ekologisk! Tack Årstiderna! Bananerna hade dock inte hunnit gå åt igår eftersom jag bestämde mig att vara lite försiktig med dessa då sonen blivit hård i magen. Så där stod de i fruktskålen och mörknade. Och inspirerad av bananbakelsediskussionen på Matplatsen tidigare i veckan, så bestämde jag mig för att det fick bli en banankaka för att bananerna skulle gå åt innan nästa fruktleverans. Jag är dock inget fan av den klassiska banankakan med kryddor. Choklad däremot passar mig perfekt, liksom att denna kaka kan bakas i långpanna. Det blir helt enkelt mycket och gott!
Banankaka med mörk och vit choklad, bakad i långpanna
5 dl socker
4 msk mjölk
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 mogna bananer
100 gram mörk choklad
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, bchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt.
Häll blandningen i en stor svart långpanna, som du klätt med dubbla bakplåtspapper. Grädda i 20-25 minuter,
Tips!
Nästa gång ska jag bara använda vit choklad. Det ger kakan en annan färg. Kakan är god att serveras med en klick vispgrädde!
Tack för ditt tips angående bröllopstårta.
SvaraRaderaTack för tipset, ser väldigt gott ut - måste nog provas :)
SvaraRaderaÅh verkar jättegott.
SvaraRaderaJättefin blogg du har!