måndag 16 februari 2009

Chokladglassbomb med minimarshmallows


Efterrätten, som bestod av en glass blev en riktig chokladbomb! Den är enkel och smidig att göra, inga gulor och vitor som ska separeras och vispas! Glassen är äggfri! Det blir en mousse-liknande, fin konsistens trots att man inte har glassmaskin. Tänk dock på att den behöver några timmar i frysen!

Chokladglassbomb med minimarshmallows, ca 8 portioner

1 ½ dl vatten
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl kakaopulver
3 dl vispgrädde
50 gram mörk choklad
50 gram mjölkchoklad
150 gram (en påse) minimarshmallows

Till servering:
Kakao
Minimarsmallows
Filéead apelsin

Vispa vatten, socker och kakao till en smet i en kastrull. Låt sjuda under omrörning i några minuter på svag värme. Kyl ner smeten i ett vattenbad.
Vispa grädden. Hacka chokladen och blanda ner den i grädden tillsammans den nedkylda chokladsåsen. Vänd ner marshmallowsen.
Klä en 1-liters skål/vispbunke/form med plastfolie. Häll smeten däri, täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 5 timmar.
Ta ut glassen, ta bort plastfolien och pudra över kakao. Skär upp lagom stora bitar. Servera med filead apelsin och några minimarshmallows.

Tips! Det går bra att variera chokladen mellan vit-, mjölk- eller mörk choklad. Det blir även gott att blanda i skivad banan eller nötter i glassen om man vill.

1 kommentar:

  1. Denna är lagd till favoriter och skall definitivt prövas! Tack för receptet!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.