lördag 1 juni 2013

Årets första altanfrukost, blå toner och kalljästa frukostfrallor


1 juni! Det är sommar nu, ja, det är faktiskt det! Vi inledde dagen med att äta frukost på framsidan. Myyys, tänker ni! 
Barnen gormade och skrek trots våra hyschanden, och väckte säkert grannarna också. Så frukostbilderna är idylliska och verkligheten en annan. Men så är det ju, vi vet alla att fotografierna är 2D och verkligheten är 3D upphöjt till någonting. 

Redan på förmiddagen försvann solen bakom molnen, vilka i sin tur snart hängde sig tunga innan hela himlen öppnade sig ner och ett tråkigt regn har hängt i luften sedan dess. Stora killarna stack på fotboll och jag och minstingen var kvar hemma och bakade. Vi har en beställning på kladdkaka tills imorgon, så det har vi ordnat. Klart man ordnar kladdisar när man bakar världens godaste sådana! Dessutom bakade vi en ljuuuuuvlig kardemummakrans med vanilj. Det receptet håller jag på (äsch, jag är så trött så jag orkar inte tänka ut just nu hur jag gjorde. Men det har jag klurat ut kanske redan tills imorgon).


Under tiden får ni lite bilder från vårt vardagsrum. Jag har stuvat om där igen. Bort med det rosa och fram med mitt älskade blå!
Dessutom hann jag med att putsa fönster idag (äntligen!). 


Höll på att glömma, jag gjorde ju kalljästa frukostfrallor! Knådade ihop degen snabbt och formade till bullar igår kväll och gräddade imorse. Receptet är en gammal goding, som du hittar HÄR>>


Tjing tjing, nu ska jag njuta av lördagkvällen! 
KRAM på dig vännen!

7 kommentarer:

 1. Så mysigt ni bor! Somrigt och härligt lätt med vitt och blått. Jag gillar det! :)

  SvaraRadera
 2. Så mycket gott du bakat. Mysigt att äta frukost ute, men jag kan förstå att det inte alltid blir som man tänkt sig :) Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma till dig vännen! Hoppas söndagen varit skön, såg så ut på croissanterna på instagram! :-)

   Radera
 3. Putsat fönsterna fick vi också gjort idag, äntligen, men plötsligt började det regna... jaja, nu är det gjort i alla fall:)
  Så fint det blev med de blå färgklickarna, visst är det härligt att ändra om lite då och då!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma hände när jag putsade mina, att regnet det öste ner sedan. Men den där känslan att man petat av en grej på listan... den känslan är bra!
   KRAM

   Radera
 4. Ha ha... Ja så är det många gånger, men vi älskar ju ändå detta kaos. Kanske inte våra granna lika mycket då... :-D Jag gillar att hitta idyllen på andra bloggar och lite piffad mat, vardagen/verkligheten får jag ändå ;-)
  Underbart det är att kunna sitta ute! Idag har vi har riktig sommarvärme. Låt bara det fina vädret få vara kvar nu!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.