Snart är det midsommar! Jag längtar. Bland annat till
jordgubbarna. Jag hittade ett gäng goa gubbar i frysen för ett tag sedan och
passade då på att mixa ihop en milkshake till hamburgarna. Det blev lite
amerikanskt. Riktigt gott att tillsätta lite vaniljsocker i milkshaken. En extra
lyxkänsla!
Jordgubbsmilkshake med vaniljsocker, 4 glas
½ liter mjölk (eller risdryck för mjölkfritt alternativ)
5 dl jordgubbar (jag använde frysta)
3 dl yoghurt (eller havregurt/soygurt för mjölkfritt
alternativ)
½ tsk vaniljsocker
1 tsk honung
Mixa ihop alla ingredienser. Tillsätt eventuellt ytterligare
vätska för att få rätt konsistens. Häll upp i glas och servera genast. Lägg i
några isbitar i varje glas för att hålla milkshaken kall.
Vi köpte svenska gubbar förra veckan, men de var så vattniga och smaklösa så vi blev riktigt besvikna. Förmodligen hårt framdrivna så nu längtar vi tills det finns riktigt goa gubbar i lådorna:)
SvaraRaderaEn milkshake till burgaren känns verkligen amerikanskt!
Ja, låt oss hoppas att gubbarna blir goda till midsommar!
SvaraRaderaSvenska jordgubbar är här och mina i Polen börjar blir röda, precis lagom till vår ankomst!
SvaraRaderakram/ Gosia
Milkshake är verkligen gott! Det ska jag göra som tillbehör till lunchen imorgon :-) Bra tips! Blåbär är ju också fantastiskt gott i milkshake!
SvaraRadera