Jag tror att det var Remsan, som gjorde något liknande för
länge sedan. Och det där lade ju jag på minnet. Det såg ju så dundergott ut. Minns nu
inte längre hur likt mina paprikahalvor är hennes, så här kommer mitt recept.
Supergott tillbehör så här i sommartider till allt grillat, som ensamrätt eller
varför inte till ugnsbakad lax eller som en rätt på buffébordet.
Mer grekisk mat till var och en! Det är såå gott!
PS. Såsen har jag gjort på soltorkade tomater creme och
grädde. Sedan har jag bara rett av den lite. Närmare recept än så får ni inte
på den.
Ugnsgratinerade paprikahalvor i grekisk anda, 4 personer
2 gula paprikor
Fyllning:
1 paket fetaost
1 rödlök
1 stor näve oliver
Oregano
Olivolja
Halvera paprikorna och gröp ur kärnorna och skiljeväggarna.
Tärna fetaosten, skär rödlöken i bitar och hacka oliverna. Blanda ihop allt,
smaka av med oregano, olivolja och svartpeppar. Fyll paprikahalvorna med röran.
Ugnsbaka i 225 grader i 20-25 minuter.
Godetid vad det ser gott ut : ) kram Sofia
SvaraRaderaJa, men visst gör det!
RaderaKram på dig också Sofia!
Åh, det är jag som får tacka för påminnelsen. Varianter av dessa fyllda paprikor gjorde vi hela tiden ett tag, men nu var det länge sedan. Det ska jag göra till grillmiddagarna i sommar.
SvaraRaderaRoligt att få återuppväcka gamla godingar! :-)
Radera