tisdag 11 juni 2013

Ugnsbakade paprikor i grekisk anda


Jag tror att det var Remsan, som gjorde något liknande för länge sedan. Och det där lade ju jag på minnet. Det såg ju så dundergott ut. Minns nu inte längre hur likt mina paprikahalvor är hennes, så här kommer mitt recept. Supergott tillbehör så här i sommartider till allt grillat, som ensamrätt eller varför inte till ugnsbakad lax eller som en rätt på buffébordet.
Mer grekisk mat till var och en! Det är såå gott!

PS. Såsen har jag gjort på soltorkade tomater creme och grädde. Sedan har jag bara rett av den lite. Närmare recept än så får ni inte på den.

Ugnsgratinerade paprikahalvor i grekisk anda, 4 personer

2 gula paprikor

Fyllning:
1 paket fetaost
1 rödlök
1 stor näve oliver
Oregano
Olivolja

Halvera paprikorna och gröp ur kärnorna och skiljeväggarna. Tärna fetaosten, skär rödlöken i bitar och hacka oliverna. Blanda ihop allt, smaka av med oregano, olivolja och svartpeppar. Fyll paprikahalvorna med röran. Ugnsbaka i 225 grader i 20-25 minuter. 

4 kommentarer:

 1. Godetid vad det ser gott ut : ) kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men visst gör det!
   Kram på dig också Sofia!

   Radera
 2. Åh, det är jag som får tacka för påminnelsen. Varianter av dessa fyllda paprikor gjorde vi hela tiden ett tag, men nu var det länge sedan. Det ska jag göra till grillmiddagarna i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att få återuppväcka gamla godingar! :-)

   Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.