torsdag 6 juni 2013

Smördegsbakelser


Nationaldagen idag! Vad tycker ni om att vara lediga mitt i veckan såhär? Och firar ni nationaldagen på något speciellt sätt?
Vi har inte riktigt hunnit arbeta in någon tradition. Vi har varit hemma och passade även på att uträtta lite ärenden och dona i trädgården. Till middag grillade vi hamburgare och så gjorde jag snabba och smidiga smördegsbakelser till fikat. Nationaldagsfika kan vi väl kalla det!

Här följer receptet, som jag hittade inspiration till HÄR>> 

Smördegsbakelser, 6 stycken

3 ”ark” smördeg, fryst som du tinar på plåt

Fyllning:
1 dl hallon
1 dl blåbär
2 tsk potatismjöl
½ tsk vaniljsocker
2 tsk strösocker

Sätt ugnen på 225 grader. Tina smördegsplattorna på bakplåtpappersklädd plåt. Skär varje ark/platta i två delar så att du får kvadratiska plattor. Tryck med ett dricksglas i mitten, så att det blir en fördjupning i smördegen. Rör ihop fyllningen, jag använde frysta bär. Skeda fyllning i fördjupningen. Grädda på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna och pudra därefter florsocker över bakelserna. Servera med vaniljsås eller en klick glass.

PS. Förra året vid den här tiden gjorde jag också bakelser med smördeg. Då gjorde jag såhär >>  


5 kommentarer:

 1. Vilka enkla bakelser! Ser vansinnigt goda ut! Vi har inte gjort något särskilt nationaldagsaktigt idag, utan bara varit hemma, känt lugnet och så har jag och tjejerna varit på cirkus :-)
  Skönt med lediga dagar mitt i veckan!

  SvaraRadera
 2. Enkelt och otroligt gott! Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Det är så praktiskt med smördeg. och smördeg har jag alltid i kylenBra gjord!

  SvaraRadera
 4. Lät enkelt och riktigt gott.
  har inte hunnit blogga om vårt firande men vi firar stort.
  Min brors son är född den dagen och det är lite kul för han är hälften thailändare.
  Vi brukar träffas och grilla, b ada och fira hela dagen i hop hela släkten :)

  Kram Lena från make a head food

  SvaraRadera
 5. Det här är bakelser helt i min smak. Jag älskar smidigheten med att ha smördeg i frysen! Dina bakelser ska jag testa. Jag har en massa blåbär som snart kommer behöva göra plats för årets nya bär i frysen.

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.