Nej, jag är ingen tårtmakare! Eller rättare sagt är jag allt
som oftast för lat för att baka tårtor. Till midsommar blev det en
jordgubbskladdkaka, då jag vet att min väninna älskar allt med jordgubbar i.
Och jag gjorde inte henne besviken, som tur var! Orginalreceptet kommer från
bloggkollegan Bagerskan och florerade på flera bloggar förra
sommaren. Har du lyckats missa denna jordgubbskladdkaka, så är det hög tid att
du testar den. Du lär inte bli besviken! Här kommer min variant av
jordgubbskladdkakan, orginalreceptet hittar ni HÄR>>
Jordgubbskladdkaka
150 gram smör
2 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
3 ägg
2 påsar av Ekströms kallrörda vaniljsåspulver (1 ½ dl)
1 krm bakpulver
2 krm vaniljsocker
Knappt 1 liter färska jordgubbar
2 msk strösocker till jordgubbarna
Rensa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en skål och strö
över sockret, rör om och låt stå medan du rör ihop smeten. Smält smöret och
ställ åt sidan för att kallna. Blanda socker, mjöl, marsanpulver, bakpulver och
vaniljsocker i en bunke. Knäck sedan i äggen och rör om med en sked. Häll
därefter i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Blanda i
jordgubbsblandningen. Bred ut smeten i en form med löstagbar botten. Grädda i
mitten av ugnen i 20 minuter på 200 grader.
Inga tårtmakare vi heller precis, ju enklare desto bättre får det gärna låta för vår del:) Och en kladdkaka med jordgubbar kan man väl inte tacka nej till:)
SvaraRaderaEn kladdkaka överhuvudtaget tackar man aldrig nej till! :-D
RaderaGäller att passa på att baka med jordgubbar nu. Det är ju så gott så gott och den här låter inte som något undantag.
SvaraRaderaKram kram
Verkligen!
RaderaKRAM!
Har inte testat, men den ser väldigt god ut!
SvaraRaderaTycker absolut att du ska testa!
RaderaVilken fin kladdkaka! Florerar lite liknande recept runtom i bloggvärlden nu. Somrigt indeed. Vit kladdkaka har jag gjort, men bara med jordgubbar på - inte i ;) Får passa på att använda jordgubbarna nu innan säsongen är slut.
SvaraRaderaJamen, precis! Hua, ska jordgubbssäsongen ta slut? *bävar*
RaderaTack snälla för detta recept. Snabbt och enkelt med kladdkaka och mina kollegor uppskattade denna istället för den regelmässiga tårtan vid födelsedag. Hade i lördags 3 olika bitar kladdkaka (vanilj, choklad och hallon)med grädde som efterrätt, nästan lite synd att jag inte sett denna innan :)
SvaraRadera//Åsa_teasa
Åsa_teasa: Kladdkakor funkar jämt! :-)
RaderaVilket bra recept! Ska nog testa någon dag, men med lite andra bär jag råkar ha hemma. Tack för inspirationen!
SvaraRaderaHej Kajsa! Ja, det låter lockande att testa andra bär! Vet att Bagerskan gjort med hallon och blåbär.
Radera