måndag 17 juni 2013

Mathälsningar från Kalives!


Long time, no see!

Du som följer bloggen på Instagram och Facebook vet redan att jag kom hem från Kreta i lördags. Vi bodde i lilla mysiga Kalives, där det finns fler greker än turister (ganska sällsynt på många turistorter numera). Det var en helt blogg-, dator- och internetfri vecka! Nyttigt att varva ner och fokusera på andra saker emellanåt. Jag måste erkänna att jag annars ägnar ganska mycket av min vakna tid till att sitta med datorn och har mobilen i högsta hugg, både i jobbet och privat. Därför bestämde jag och min man att vi skulle ha semester från dessa också. Kameran fick dock följa med! Här kommer lite bilder på grekisk mat och annat härligt att vila ögonen på!


Hur har du det förresten? Har du redan kickat igång en välförtjänt semester eller jobbar du några veckor till? Midsommarvecka! Har du bra tips på mat- eller bak? Skriv receptet här i kommentarsfältet eller länka till din blogg, så får vi andra också lite inspiration!
Apelsinerna växte inte i den byn vi bodde utan vi hyrde bild och åkte runt och tittade bland annat på apelsinodlingar! Givetvis slank det ner en och en annan färskpressad apelsinjuice! Är ju så gott! 

Ja, undrar du något över bilderna eller resan, så är det bara att fråga på! Jag svarar i kommentarfältet! 

7 kommentarer:

 1. Åh så mycket god mat, och så härligt ni verkar ha haft det! Klokt att låta bli datorn och telefonen under tiden, sådant ska man göra ibland :) Bara vara med familjen! Inte alls avundsjuk ;) Men det har ju varit okej här med, soligt mellan åskskurarna, haha! Snart semester, snart, snart, snart...

  SvaraRadera
 2. Åh vad härligt!
  jag o mina stora barn har kommit hem från ett soligt Parga i dag efter en veckas total lycka och förnöjsamhet.
  Blogg och datorfritt med lite fb bara, för där gick ungdomarnas gräns liksom :)

  Hoppas ni hade det skönt!
  Lena från make a head food

  SvaraRadera
 3. Åh så underbart! Drabbades av riktigt Greklandssug! Älskar grekisk mat och italiensk mat - ja all medelhavsmat förresten! Ha en härlig midsommarhelg!

  SvaraRadera
 4. Åh, så härliga bilder! Sätt mig på ett plan bums!
  Jag funderade också på om vi skulle ha en "skärmfri" vecka eller ett par dagar under semestern. Jag ägnar också pinsamt mkt tid på nätet.

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig resa ni gjort och vilka härliga matbilder. Älskar grekisk mat!! Vi har redan nu bokat till Rhodos nästa sommar!! Ska bli skönt!!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej
  Låter underbart sitter själv och tittar på en resa dit. Har rest mycket men aldrig till Grekland är detta ett bra ställe att börja på. Gillar smått mysigt och genuint.
  Hälsningar Maria

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.