lördag 2 maj 2009

Fläskfilétoast


Vi var och tittade på valborgsmässoelden (eller kasan som min man säger) och fast elden värmde så var det rätt så kyligt luften. Jag fick snart upp ångan igen när jag ställde mig i köket och gjorde i ordning vår lilla vickningsrätt: fläskfilétoasten! Varma mackor goes deluxe kan man enkelt beskriva denna rätt. Jag glömde tyvärr bort mackorna lite för länge, så att mozzarellan smälte mer än vad jag tänkt mig. Nästa gång ska jag se till att ställa äggklockan!


Fläskfilétoast, 8 stycken

1 fläskfilé

8 skivor ljust bröd

Pesto

2 tomater

2 paket mozzarella

Salt

Svartpeppar


Sätt ugnen på 150 grader. Putsa fläskfilén och gnid in den med salt och nystött svartpeppar. Helstek fläskfilén i ugn till dess innertemperatur är 68 grader eller ca 25 minuter.

Skiva tomaterna, mozzarellan och fläskfilén i skivor. Rosta brödet i brödrosten och bred sedan på lite pesto. Lägg på några skivor fläskfilén på brödskivorna sedan en skiva tomat och avslutningsvis mozzarellan. Krydda med salt och peppar. Avslutningsvis kan du toppa smörgåsen med en klick pesto. Gratinera i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter.

4 kommentarer:

 1. Det där såg riktigt mumsigt ut! Påminner om mina dagar med min mormor när hon levde, hon brukade göra nåt liknande till mig när jag var liten.

  SvaraRadera
 2. Mums, det där låter toppengott. Toast är ju aldrig fel.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Mmmm dom låter ju riktigt smarriga. Varma mackor är så gott!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.