måndag 18 februari 2013

Kladdkakemuffins (kladdiga med segknaprig yta)


Åh, vad jag önskar att jag hade några av dessa kladdkakemuffins kvar nu till måndagsmyset. Men icke! En rykande åtgång var det på dessa i helgen. I och för sig en lagom liten sats muffins (cirka 10 stycken) men ändock. Måste hitta på något annat till måndagsmyset nu.

Ni ska i alla fall få receptet på dessa kladdkakemuffins. Receptet är lite annorlunda jämfört med vad jag gjort tidigare, jag kan ju inte låta bli att experimentera. Den där spruckna botten på muffinsen skvallrar om kladdigheten men att ytan samtidigt är segknaprig! Och ja, pudra muffinsen med florsocker. Men nej, jordgubbar är inget måste men de är ju förbaskat snygga och gör mycket för helheten, eller vad säger ni?

Hoppas din vecka kickat igång bra! Ta hand om dig fina du!

Kladdkakemuffins, 10 stycken

100 gram mjölkfritt margarin (eller smör)
50 gram mjölkfri choklad (eller valfri mörk choklad)
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
½ tsk bakpulver

Smält margarin och choklad. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver separat. Knäck äggen i en skål, häll ner mjölblandningen, sockret och blanda. Rör till sist ner margarin- och chokladsmeten. Fortsätt att röra tills det  är ihopblandat. Lägg bakformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smet till hälften – 2/3 delar. Grädda muffinsen i mitten av ugnen på 175 grader i 8 minuter. Låt svalna, pudra på florsocker och dekorera med jordgubbar.

Tips! 
Vill du så kan du trycka ner ett par non-stops i varje muffins innan gräddning. Roligt och enkelt sätt att variera muffinsen!



9 kommentarer:

  1. Snygga muffins och det sega och knapriga i dem gör dem oemotståndliga! Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Sega och knapriga låter som ljuv musik i öronen:)

    SvaraRadera
  3. Prcis så som jag vill ha dem. Veckan har varit rätt tung men nu är det fredag ch jag är ledig i tre dagar så allt jobbigt är redn glömt. Ha en jättefin helg!!

    SvaraRadera
  4. Jag har suttit och tänkt på kladdkakemuffins hela dagen och så vips har jag ditt smarriga recept framför ögonen. Vi får se vad som kan hända ännu ikväll. ;)
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.