Hej på er!
Hoppas att lördagen kickat igång bra! Här hemma startade vi
med en mumsig frukost för att sedan fortsätta med städning (vissa hjälpte till,
andra stjälpte till), nya tulpaner i vaserna för att avslutas med fika-bak! Det
är en skön lördag och vi väntar snart play-date!
Igår kväll rörde jag ihop en black garlic-dip efter tips
från en tidigare kollega (hon som har inredningsbutiken Cranberry Corner>>). Jag fick en black garlic av henne på posten, så att jag kan testa.
Har ni tidigare inte stiftat bekantskap med denna svarta vitlök så ska ni få
veta mer om den nu. Klyftorna är svarta, mjuka och har en alldeles speciell
smak och doft. Svår att beskriva så jag klipper in det som står på BlackGarlics svenska hemsida>> :
”Black garlic är en
fermenterad vitlök, med en fyllig och söt arom. En helt unik smak som förhöjer
och ger en ny dimension till din matlagning. Smaken lyfter allt från kött och
fisk till sötsaker och frukt till en ny nivå.
fermenterings
processen tar bort vitlökens starka doft och eftersmak och lämnar en rik
melass, geléliknande konsistens med toner av balsamvinager, tryffel och umami
en helt unik smak upplevelse.”
Och beskrivningen
stämmer in som handen i handsken! Man skulle till och med kunna äta hela
klyftor som snacks och de smakar underbart. Igår kväll gjorde jag precis som
jag fick tips om – en mumsig black garlic-dip! En skål med chips till det, och
fredagskvällen var räddad.
Testa vet jag eller köp som gå bort-present till matintresserade!
Återförsäljare finns listade på hemsidan! Alla matfantaster, kan tänka mig att
ni blir riktigt nyfikna, och det bör ni! Det här är en riktig hit!
Black
garlic-dip
1 burk
ekologisk creme fraiche
3 klyftor black garlic
¼ klyfta vanlig vitlök
10 rosépepparkorn
Persilja (jag använde fryst, men ta färsk om ni har)
Salt
Mosa black-garlicklyftorna med en gaffel, riv vitlöken,
hacka persiljan och mortla rosépepparkornen. Rör ner alltsammans i creme
fraichen och smaka av med salt.
Wow, vi har nyss hört talas om denna black garlic och visst är vi nyfikna på den. Ska jaga rätt på en snarast.
SvaraRaderaHa en skön helg!