Fler kycklingrecept har efterlysts! Jo, jag tackar. Sådana
kan man aldrig ha för många av. Här kommer ett eget-påhitt, som föll ganska väl
ut. Så passa på att testa detta så länge det är säsong för citrusfrukter. Och
nej, det är inte burkmandariner utan clementiner i denna kyckling. Men
clementinkyckling lät inte lika gott! Smakar däremot supergott, så denna åker på "laga igen"-listan!
Mandarinkyckling, 4 portioner
500 gram kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
Färsk ingefära (stor som en tumme) (rives och saften pressas
och används)
½ kycklingbuljongtärning (eller den där dallriga fonden)
½ tsk paprikapulver
1 burk champinjoner
2 ½ dl matlagningsgrädde/grädde (eller Oatly iMat)
Skalet från en clementin
Saften från en clementin
Knappt 1 msk soja
Maizena till redning
1 clementin och hackad persilja till dekoration
Skär kycklingen i bitar och bryn i lite olja. Tillsätt
pressad vitlök, pressad ingefärssaft (kasta skräpet), paprikapulver och
champinjonerna. Häll över grädden, sojan, clementinskalet- och saften och låt
puttra en stund, så att såsen kokar ner. Red ev. av såsen med lite maizena.
Strö över färsk clementin och hackad persilja innan servering. Servera
kycklingen med pasta eller ris.
Så gott med citrus i maten, bara att passa på nu när tillfälle ges!
SvaraRaderaJa, visst är det så!
RaderaVilken spännande kycklingrätt! :)
SvaraRaderaMen ändå ganska enkel att laga med inte alltför knepiga ingredienser.
Raderajag tycker det både lät och såg gott ut!
SvaraRaderaKram lena från make a head food
Och det var det också!
RaderaKRAM