tisdag 26 februari 2013

Mandarinkyckling



Fler kycklingrecept har efterlysts! Jo, jag tackar. Sådana kan man aldrig ha för många av. Här kommer ett eget-påhitt, som föll ganska väl ut. Så passa på att testa detta så länge det är säsong för citrusfrukter. Och nej, det är inte burkmandariner utan clementiner i denna kyckling. Men clementinkyckling lät inte lika gott! Smakar däremot supergott, så denna åker på "laga igen"-listan! 

Mandarinkyckling, 4 portioner

500 gram kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
Färsk ingefära (stor som en tumme) (rives och saften pressas och används)
½ kycklingbuljongtärning (eller den där dallriga fonden)
½ tsk paprikapulver
1 burk champinjoner
2 ½ dl matlagningsgrädde/grädde (eller Oatly iMat)
Skalet från en clementin
Saften från en clementin
Knappt 1 msk soja
Maizena till redning
1 clementin och hackad persilja till dekoration

Skär kycklingen i bitar och bryn i lite olja. Tillsätt pressad vitlök, pressad ingefärssaft (kasta skräpet), paprikapulver och champinjonerna. Häll över grädden, sojan, clementinskalet- och saften och låt puttra en stund, så att såsen kokar ner. Red ev. av såsen med lite maizena. Strö över färsk clementin och hackad persilja innan servering. Servera kycklingen med pasta eller ris.



6 kommentarer:

  1. Så gott med citrus i maten, bara att passa på nu när tillfälle ges!

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Men ändå ganska enkel att laga med inte alltför knepiga ingredienser.

      Radera
  3. jag tycker det både lät och såg gott ut!
    Kram lena från make a head food

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.