Jag har precis nattat barnen. De sover så sött nu i vår
stora säng och jag knapprar på datorn. Mannen är på fotboll och jag får en
hemmakväll för mig själv. Tror inte jag ska anstränga mig eller slå många knop ikväll.
Bara ta det lugnt. Eventuellt ska jag fixa mig en sådan här chailatte, som jag
gjorde häromkvällen.
Min chailatte gjorde jag på nyinhandlad rooibos-te (kallas
även rött te men är inte alls besläktad med teplantan och innehåller inget
koffein) med chaikryddning i lösvikt, lite honung och baristamjölk. Brukar ni
köpa baristamjölk? Det är en mjölk som är lättare att skumma när man värmer upp
och vispar den. Detta tack vare att den innehåller mer mjölkprotein än vanlig
mjölk. Själv är jag ingen mjölkdrickare överhuvudtaget men kan tycka att det är
gott just i en chailatte.
Är jag ute på vift och unnar mig en chailatte på café, så
faller valet ofta på Espresso House. Deras chailatte är den godaste och de
säljer också ett pulver som man kan köpa med sig hem! Denna är inte långt
efter. Lite kardemumma på toppen också, så blir latten så mättande att man inte
behöver något fikabröd till.
Min mans kommentar när jag serverade oss två stora koppar
häromkvällen ”Som att dricka varm bulldeg!” Haha!
Chailatte på rooibos-te, 2 jättekoppar
5 dl vatten
5 dl baristamjök
1 msk chai rooibos (eller annan chaite)
1 msk honung
Kardemumma på toppen
Koka upp vatten, lägg teet i en tesil och låt teet dra i
vattnet. Teet ska bli kraftigt. Värm under tiden upp mjölken i en kastrull och
vispa, så att du får ett skum. Klicka honung ner i kopparna, häll på te och avsluta
med den skummade mjölken. Toppa med kardemumma.
det såg och lät väldigt gott!
SvaraRaderaVilken mysig stämning bilderna förmedlar. Lät väldigt gott men jag misstänker att baristamjölk inte finns som laktosfri...
SvaraRaderaJag som inte är nån kaffedrickare väljer gärna chailatte på café, men det här måste jag nog prova nån gång. Trevlig helg förresten!
SvaraRadera