onsdag 6 februari 2013

Chailatte rooibos


Jag har precis nattat barnen. De sover så sött nu i vår stora säng och jag knapprar på datorn. Mannen är på fotboll och jag får en hemmakväll för mig själv. Tror inte jag ska anstränga mig eller slå många knop ikväll. Bara ta det lugnt. Eventuellt ska jag fixa mig en sådan här chailatte, som jag gjorde häromkvällen.

Min chailatte gjorde jag på nyinhandlad rooibos-te (kallas även rött te men är inte alls besläktad med teplantan och innehåller inget koffein) med chaikryddning i lösvikt, lite honung och baristamjölk. Brukar ni köpa baristamjölk? Det är en mjölk som är lättare att skumma när man värmer upp och vispar den. Detta tack vare att den innehåller mer mjölkprotein än vanlig mjölk. Själv är jag ingen mjölkdrickare överhuvudtaget men kan tycka att det är gott just i en chailatte.

Är jag ute på vift och unnar mig en chailatte på café, så faller valet ofta på Espresso House. Deras chailatte är den godaste och de säljer också ett pulver som man kan köpa med sig hem! Denna är inte långt efter. Lite kardemumma på toppen också, så blir latten så mättande att man inte behöver något fikabröd till.


Min mans kommentar när jag serverade oss två stora koppar häromkvällen ”Som att dricka varm bulldeg!” Haha!

Chailatte på rooibos-te, 2 jättekoppar

5 dl vatten
5 dl baristamjök
1 msk chai rooibos (eller annan chaite)
1 msk honung
Kardemumma på toppen

Koka upp vatten, lägg teet i en tesil och låt teet dra i vattnet. Teet ska bli kraftigt. Värm under tiden upp mjölken i en kastrull och vispa, så att du får ett skum. Klicka honung ner i kopparna, häll på te och avsluta med den skummade mjölken. Toppa med kardemumma.


3 kommentarer:

  1. det såg och lät väldigt gott!

    SvaraRadera
  2. Vilken mysig stämning bilderna förmedlar. Lät väldigt gott men jag misstänker att baristamjölk inte finns som laktosfri...

    SvaraRadera
  3. Jag som inte är nån kaffedrickare väljer gärna chailatte på café, men det här måste jag nog prova nån gång. Trevlig helg förresten!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.