fredag 29 april 2011

Tunnbrödsnittar

Små snittar, som är perfekta att plockäta som mellanmål ute i solen. Dynorna på plats, killarna leker med alla sina bollar och till och med jag, som dragits med eländes magsved hela dagen, vågar mig ut i solen med dessa små läckerbitar. Fyllningen är som vanligt valfri, här hemma följer vi ”man tager vad man haver”-principen; kallrökt lax och salami. Sönerna fick mjukost i sina men A var minsann och tjuvade på våra med kallrökt lax också! Ha en skön fredag!

Tunnbrödssnittar

Fyllning 1 – kallrökt lax:
Philadelphiaost
Kallrökt lax
Lite grönt från purjo
Svartpeppar

Fyllning 2 – salami och paprika:
Philadelphiaost
Vitlöks- och örtsalami
Röd paprika

Bred på phildelphiaost på tunnbröden och lägg på valfri fyllning. Rulla ihop, skär i bitar och servera. Det går också bra att bara rulla ihop tunnbröden så får alla en varsin rulle, perfekt att packa med i picknickkorgen!

4 kommentarer:

  1. Snittar är perfekt plockmat i väntan på maten ska bli klar och man sippar på vin tillsammans med gästerna. Ha en skön helg.

    SvaraRadera
  2. Åh, vad gott!

    Önskar dig en underbar helg!

    SvaraRadera
  3. Remsan: Visst är det!

    Klokegård: Detsamma till dig!

    SvaraRadera
  4. Jag gjorde något liknande och blev positivt överaskad då gästerna älskade dem:)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.