torsdag 14 april 2011

Små påskkakor med lemon curd

Nu får ni utforska pappersformarna, som heter ”småbrödsformar” i hyllan bland bakplåtspapper, bullformar och muffinsformar! Just de formarna använder jag bara till Bregottkakor och så dessa godbitar med en klick lemon curd i. Ett gäng härliga, fräscha och farligt goda kakor till påskbaket! Orginalreceptet kommer från arla.se, där de heter ngefärskakor med citron. Jag har dock dragit ner på mängden ingefära till en tredjedel och tycker ändå att det blir rejäl ingefärssting i. Använd antingen hemmagjord lemon curd att klicka i kakorna eller färdigköpt. Här hittar du recept på lemon curd som jag gjort själv >> 
Dessa kakor är enkla och snabba att baka så varför inte göra en dubbel sats med en gång! Det går givetvis alldeles utmärkt att frysa in de.
Och som grädde på moset nu när vi ändå är inne på påsktema – nedan lite bilder på tjuvstartat påskpynt i vårt kök!

Små påskkakor med lemon curd, cirka 30 stycken

150 gram smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk malen ingefära
1 tsk bakpulver

Fyllning:
½ - 1 dl lemon curd

Smöret ska vara rumsvarmt när du rör det poröst tillsammans med sockret. Blanda de torra ingredienserna separat och rör sedan ner i smörblandningen. Arbeta samman till en deg. Rulla 30 bollar av degen, och lägg bollarna i småbrödsformar. Gör en fördjupning i varje kaka med fingret och klicka ner lite lemon curd. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 8-10 minuter. Sikta över lite florsocker på kakorna när de kallnat.
 

13 kommentarer:

 1. Hade tänk baka liknade kakor idag då jag har hemmagjord lemon curd kvar i kylen, det blev lite andra kakor istället :-) men det ser gott ut

  SvaraRadera
 2. Riktigt fint påskpynt, här är vi ganska dåliga på att pynta till påsk. Kanske är det julens allt pyntande som sugit all musten ur oss:)

  SvaraRadera
 3. Så påskfint du har det! Här finns en stackars kyckling framme som egentligen bara ser ensam ut...
  Kakorna ser jättegoda ut!

  SvaraRadera
 4. De där såg så goda ut!

  Trevlig helg
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vad fint du har påskpyntat! Kakorna verkar vara jättegoda. Citron är en personlig favorit, så de här skulle absolut gå hem hos mig. :-)

  SvaraRadera
 6. Det ser jättegott ut, får se om man bakar sådana till påsk. :-)
  Och vad påskfint ni hade. Här ska vi pynta lite imorgon tror jag.

  SvaraRadera
 7. Åh vilka små godingar :) ! Känns mycket passande till påsk med dem!
  Och jag ska absolut baka massor igen i påsk, särskilt har jag en plan på något med vääääldigt mycket choklad i :D !
  Hoppas allt är bra med dej :)

  SvaraRadera
 8. Mmm... Jag som är tokig i både småkakor och citrussmaker. Att inte jag tänkt på att kombinera dessa!

  SvaraRadera
 9. Så påskigt och fint! Jag får allt ta och jobba upp påskstämningen här hemma lite. Alldeles för fattigt på den fronten!

  SvaraRadera
 10. Vad fint du har påskpyntat! Vad mycket gott du har hunnit göra också under tiden jag har varit på min lilla paus. Tack snälla söta för din fina kommentar, blev så glad för den. Nu är jag tillbaka:-)

  SvaraRadera
 11. Hm det står vetemjöl två gånger?

  SvaraRadera
 12. Anonym: Tack för att du uppmärksammade mig om misstaget. Det ska stå potatismjöl på det ena. Nu är det rättat! Tack än en gång!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.