torsdag 21 april 2011

Kaksnittar med kola och choklad

Här kommer en chokladälskares version av kolakakor eller kolasnittar! Choklad och kola i kombination har ju gjorts förr, och det fungerar även denna gång! Rykande åtgång på dessa ”Kan-inte-hålla-fingrarna-borta-från-kakburken”-kakor! Sedan jag bakade dessa i förrgår har jag försökt att gömma dem undan fram till påskhelgen då de ska följa med till svärmor. Fast å andra sidan är det ju svårt att gömma dem för sig själv, så ett par åkte ner av ”misstag” till en kopp te!
Detta är ett recept som jag provat att dubblera, och det fungerar alldeles utmärkt!

Kaksnittar med kola och choklad, cirka 20 stycken

100 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk sirap, ljus eller mörk
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat

Vispa smör, socker och sirap vitt och pösigt med elvisp. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat separat och sikta sedan ned i smör-socker-smeten. Kör ihop till en smulig deg, som du sedan delar i två delar på ett mjölat underlag. Rulla ut delarna till längder, som är lika långa som plåten. Lägg rullarna på bakplåtpappersklädda plåtar och platta till med fingrarna. Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Låt kakorna svalna lite på plåten innan du skär dem i snittar.

2 kommentarer:

  1. Åh vilken god småkaka :) Kola och choklad ihop är absolut en tio-poängare :)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.